Rekik gunt Achahbar succes, Gio vergeet WK-finale

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Rekik gunt Achahbar succes, Gio vergeet WK-finale

'Als ik iemand dit succes gun, dan is het Achahbar'
Karim Rekik (tweede van links met Tonny Vilhena, Nathan Ake, Boy de Jong, Anass Achahbar enTerence Kongolo) had uiteraard het liefst gewonnen in De Kuip tegen Feyenoord (2-1), maar het feit dat Anass Achahbar met twee goals de grote man was aan Rotterdamse zijde was een schrale troost voor de verdediger van PSV. 'Negen jaar lang speelde ik samen met Anass. Als ik iemand dit succes gun, dan is het Achahbar.' (AD)

Emmanuel Emenike heeft een haat-liefdeverhouding met de supporters van Fenerbahçe, die zondag weer een van de extremen bereikte. De Nigeriaan werd uitgefloten door zijn eigen aanhang, trok ineens zijn shirt uit en liep weg. Trainer Ismail Kartal stuurde hem terug het veld in. Opmerkelijk: Emenike kreeg geen gele kaart voor deze actie.

'De belangrijkste wedstrijd van mijn leven'
Giovanni van Bronckhorst blikte in aanloop naar de Clásico op Sport 1 terug op zijn verblijf bij Barcelona en de rivaliteit met Real Madrid. Hij scoorde zelfs nog eens in de wedstrijd die hij de belangrijkste van zijn leven noemde. Oké, we begrijpen dat hij aan 11 juli 2010 net als de rest van Nederland een enorme kater overhield. Maar om nou een WK-finale uit je geheugen te verbannen…

Nederland voor aanvang van de WK-finale tegen Spanje. Met op de onderste rij in het midden aanvoerder Giovanni van Bronckhorst.
Nederland voor aanvang van de WK-finale tegen Spanje. Met op de onderste rij in het midden aanvoerder Giovanni van Bronckhorst.

'Scheidsrechters zijn niet fit'
Het Engelse voetbal wordt de laatste tijd ontsierd door arbitrale dwalingen. Waar iedereen rept over technologische hulpmiddelen als oplossing, pakt Alan Shearer liever de oorzaak aan. De voormalige aanvoerder van Engeland meent dat de scheidsrechters geen goede conditie hebben. 'Ze staan soms mijlenver uit positie.' (BBC)

• En wij maar denken dat alleen Zlatan Ibrahimovic op deze manier kan scoren. Britalan Botond is de naam. De 25-jarige middenvelder staat onder contract bij het Hongaarse Békéscsaba.

'Ik wil slagen bij FC Groningen'
Voormalig schaatscoach Gerard Kemkers mag zich sinds 1 december manager Performance Center noemen bij FC Groningen. Na zijn misser met Sven Kramer op de Spelen van Vancouver, wordt hij echter opnieuw beticht van een verkeerde wissel. Zo zou hij volgens diverse media namelijk weer willen terugkeren in het schaatsen, maar Kempers ontkent dat op de website van de Groningers nadrukkelijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.