Rekik: 'Dit nieuwe contract geeft mij veel vertrouwen'

Karim Rekik staat ook de komende seizoenen onder contract bij Manchester City. De voormalige jeugdspeler van Feyenoord ontwikkelt zich uitstekend in Manchester en kreeg woensdag als beloning daarvoor een nieuw, langlopend contract.

Rekik: 'Dit nieuwe contract geeft mij veel vertrouwen'

'Het was voor mij geen moeilijke beslissing', aldus de zeventienjarige verdediger van The Citizens. 'City is een schitterende club met hopelijk een geweldige toekomst voor mij. Dit nieuwe contract geeft mij veel vertrouwen en een enorme boost.'

Rekik kwam in de zomer van 2011 over vanuit de jeugd van Feyenoord en maakte datzelfde jaar nog zijn debuut voor City in de League Cup tegen Birmingham City (2-0 winst). Later in dat seizoen werd de geboren Hagenaar tijdelijk ondergebracht bij Championship-club Portsmouth, waarvoor hij acht wedstrijden speelde.

De verdediger staat ook dit seizoen niet onwelwillend tegenover een tijdelijk verhuur. 'Dat is wat mij betreft goed mogelijk en het is ook zeker niet verkeerd met het oog op mijn ontwikkeling', meldde de jeugdinternational, die dit seizoen nog niet in actie kwam voor de ploeg van manager Roberto Mancini.


Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's