Rekentoets El Ghazi, Pastore tovert en De nieuwe Messi

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

 Anwar El Ghazi was zondag een van de meest besproken Ajacieden. De negentienjarige vleugelspits scoorde op zeer fraaie wijze bij AZ en bepaalde de eindstand daarmee op 1-3. Hij raakte door uit te dagen ook bij een opstootje betrokken. De jongeling hoopt zondag tegen PSV weer bij de selectie te zitten, al mist hij deze week wel een training. De reden is een vermakelijke. 'Ik hoop dat ik bij de selectie zit. Ik ga er hard naar toe werken. Al mis ik woensdag wel een training omdat ik een toets heb. Als ik die toets haal, heb ik mijn HAVO-diploma op zak. Dat heb ik eigenlijk al, maar als ik de rekentoets haal ben ik echt klaar. Gelukkig ben ik goed in rekenen, dus dat zal wel goedkomen.' (Ajax-clubwebsite)

 • Paris Saint-Germain won zaterdag met 2-0 van SC Bastia, maar Javier Pastore stal met een rasechte Panna de show. Kijk en geniet mee.

'Mikel, Matic, Ramires, Fabregas, Schürrle, Van Ginkel, iedereen zal spelen en zich nuttig en belangrijk gaan voelen.'
 • José Mourinho, de manager van Chelsea, werkt aan de teambuilding bij de Londenaren en vergeet daarbij de Nederlandse middenvelder Marco van Ginkel niet. (Sky Sports)

'Van Gaal kon nog wel lachen na afloop.'
Dwight Tiendalli won zaterdag als invaller met 2-1 bij Swansea City en sprak na afloop nog kort met de meestbesproken man: United-manager Louis van Gaal. In de Brits media was Tiendalli vervolgens bovendien lovend over de Nederlander: 'Hij geeft iedere training honderd procent en het maakt niet uit of je een vedette bent of niet: je naam telt niet, hij schreeuwt toch wel.' (FOX Sports)

'Soms tellen de namen meer dan de statistieken. Helaas was dat in mijn geval bij Chelsea zo.'
Demba Ba, inmiddels van Chelsea naar Besiktas verkast, slaat terug naar Chelsea-manager José Mourinho die hij verweet niet op basis van sportieve argumenten zijn keuzes te maken. (Daily Mail)

'Ik zie Marco Reus wel bij ons voetballen.'
Niemand minder dan Franz Beckenbauer zet de verhoudingen tussen Borussia Dortmund en Bayern München nog maar wat verder op scherp. De aanvallende middenvelder van Dortmund is gewild in Beieren en daarom bracht de landskampioen onlangs de wereld in dat Reus volgende zomer voor 25 miljoen euro is op te halen. En daar waren ze bij Dortmund weer niet blij mee... (Bild)

'Hij is een leeuw die in een kooi zit. Hij wil spelen, maar moet nog wel meer trainen.'
• Juventus-trainer Massimiliano Allegri is voorzichtig met de Chileen Arturo Vidal, die  al maanden met een knieblessure kampt en bovendien nog steeds in de belangstelling van Manchester United staat. (La Gazzetta dello Sport)

'Neymar is nog geen ster, dan moet hij eerst het WK winnen.'
• De Braziliaanse bondscoach Dunga prikkelt zijn sterspeler Neymar. (Epoca)

• Bekijk in onderstaand filmpje een superster in wording. Althans, voor zijn leeftijd is Pietro Tomaselli – hij is pas negen jaar oud – uit Charleroi een prima voetballer. Vanwege zijn sublieme techniek gaat hij al door het leven als De nieuwe Lionel Messi. Bekijk hieronder waarom de gehele Europese top al achter hem aan zou zitten.

'Dit is het slechtste Manchester United dat ik in twintig jaar heb gezien.'
• Analyticus Steve McManaman legt in stevige bewoordingen uit dat de selectie van manager Louis van Gaal nog wel wat vers bloed kan gebruiken.

'Hij heeft inderdaad gevraagd of ik wilde blijven, maar het gaat om wat hij daarna zei: ik ga hier alles alleen doen. Wat is dan de reden voor mij om te blijven vroeg ik?'
René Meulensteen blikt nog maar eens terug op de entree van David Moyes bij Manchester United, die besloot zonder de vaste rechterhand van zijn voorganger Sir Alex Ferguson de klus bij Manchester United aan te pakken. Althans, de Nederlandse assistent stapte na bovenstaand gesprek op. Moyes zou het nog geen seizoen volhouden bij de club van Louis van Gaal. (Talksport)

'Ik vind Sinouh geen goede keeper en Jeroen Verhoeven is met zijn salaris niet haalbaar als tweede doelman'
Dat zegt Marinus Dijkhuizen tegenover RTV Rijnmond. De trainer van Excelsior liet eerder weten graag een ervaren doelman aan zijn selectie toe te voegen, maar komt in die zoektocht niet uit bij Khalid Sinouh, keeper van Sparta Rotterdam.

Khalid Sinouh laat op zijn beurt weten niet erg onder de indruk te zijn van Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen.

 Ook in de voetballerij gaat het helemaal los met de ALS Ice Bucket Challenge. Cristiano Ronaldo daagt de internationale sterren Jennifer Lopez, Lil Wayne en Beyonce uit, terwijl Neymar een wel heel opvallend iemand heeft uitgedaagd. De aanvaller koos voor de Colombiaan Juan Camilo Zuniga, de speler die tijdens het WK zijn rugwervel brak. Overigens gaat in Spanje het gerucht dat Zuniga zijn shirt uit de desbetreffende wedstrijd op een veiling heeft aangeboden voor duizenden euro's... Over een slaatje ergens uit slaan gesproken.

• Overigens betreft het hierboven wel de echte Cristiano Ronaldo. In onderstaand filmpje niet.

• Volgens voorzitter Roger Vanden Stock is de komst van Steven Defour (foto rechts) naar Anderlecht de 'transfer van de eeuw', maar daar denkt niet iedereen zo over. Een deel van de Anderlecht-aanhang heette de middenvelder welkom via een spandoek. Al was de boodschap niet erg vriendelijk.

• Tijdens een vraag en antwoord-sessie met Chelsea-doelman Petr Cech wordt de draak gestoken met Lionel Messi en Steven Gerrard.  

• Iemand door de benen spelen zorgt voor hilariteit op het trainingsveld en is altijd pijnlijk voor degene die het overkomt. Tijdens de training van Real Madrid overkwam het niet minder dan de grote meester Zinedine Zidane. De Fransman kreeg een 'panna' van Xabi Alonso.

Rekentoets El Ghazi, Pastore tovert en De nieuwe Messi
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.