Reja vervangt 'liegende' Petkovic als trainer van Lazio

Edoardo Reja keert terug als trainer van Lazio, dat zijn komst zondag bekend zal maken. De 68-jarige Italiaan neemt de taken over van Vladimir Petkovic, die moet vertrekken omdat hij onlangs zonder medeweten van Lazio een contract tekende als bondscoach van de Zwitserse nationale ploeg.

Reja vervangt 'liegende' Petkovic als trainer van Lazio

Hoewel die verbintenis pas na afloop van het WK 2014 in Brazilië ingaat, kan Lazio de manier waarop Petkovic dat dienstverband is aangegaan niet verkroppen. Volgens de leiding van de Romeinse club heeft de vijftigjarige Zwitser met Kroatische roots hen voorgelogen. De gesprekken met de Zwitserse bond (SFV) zouden in het geheim zijn gevoerd.

Lazio wil het nog een half jaar doorlopende contract van Petkovic nu ontbinden. Een rechtszaak dreigt, omdat hij weigert zonder slag of stoot plaats te maken voor de man die hij aan het eind van het seizoen 2011/12 nog opvolgde. Reja vertrok toen na anderhalf jaar de leiding te hebben gehad over de club die in 2000 voor het laatst kampioen van Italië werd.

Reja is ondertussen al bezig met de planning voor de tweede seizoenshelft. Zo wil hij proberen Paolo Cannavaro los te weken bij Napoli, waar de 32-jarige verdediger op een zijspoor staat sinds Rafael Benítez afgelopen zomer arriveerde als trainer. Reja's eerste wedstrijd na zijn terugkeer nadert bovendien. Op 6 januari komt Internazionale op bezoek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen