Reiziger spaart Jong Oranje: 'Uitslag is wel teleurstellend'

Michael Reiziger was donderdag niet bijzonder hard voor de spelers van Jong Oranje. De beloftenploeg won met slechts 1-0 van de leeftijdsgenoten van Gibraltar en daar was ook alles mee gezegd. Jong Oranje staat bovenaan met vijftien punten uit vijf duels.

Nederland O21
1 - 0
Gibraltar O21

'De stand ziet er goed uit, daar heb ik niks over te klagen', begon Reiziger in gesprek met ESPN. 'Maar we hadden vandaag meer moeten scoren. We kwamen niet in de problemen, dat had ik ook niet verwacht. Tot de eindfase ging het makkelijk, maar juist daarin waren we vaak niet goed. En als het wel goed was, hadden we net de pech dat de bal er niet in ging.'

Reiziger sprak van een 'redelijke pot' tegen een tegenstander die 'met elf man in het strafschopgebied staat'. 'We kregen echt veel kansen, dan moet je ze wel afmaken. Na de 1-0 ging het heel goed. Dan moet je op 2-0 en 3-0 komen. Daarna werden we even slordig. Te gehaast, vooral. In de tweede helft ging het tempo omhoog, dan moet je jezelf belonen.'

Ian Maatsen bleef in de rust achter in de kleedkamer met het oog op de volgende wedstrijd, maandag tegen Zweden. 'Ik vond alle invallers vandaag heel goed. Salah-Eddine, Taylor, Poku. Eigenlijk was het hele team niet slecht, maar tegen zulke tegenstanders moet je meer scoren. Daarom is de uitslag teleurstellend, maar het spel bij vlagen wel goed.'