Regelmatig PSV legt thuis basis voor eerste titel sinds 2008

Reacties

PSV deed in de negende speelronde uitstekende zaken en lijkt eindelijk weer eens écht een rol te gaan spelen in de titelstrijd. Vooral thuis zijn de Eindhovenaren ijzersterk.

Regelmatig PSV legt thuis basis voor eerste titel sinds 2008

Zaterdag was de ploeg van trainer Phillip Cocu, die vanwege een schorsing op de tribune zat, in het Philips Stadion met 3-0 te sterk voor AZ. Het was alweer de negende thuisoverwinning van PSV in evenveel wedstrijden. De doelcijfers spreken boekdelen: 23-1. Alleen Adnane Tighadouini scoorde in Eindhoven, maar de NAC-aanvaller had daarvoor een strafschop nodig.

Dit seizoen vergaarde PSV 21 punten in negen duels en aangezien geen enkele club uit de topzes won afgelopen weekend, staat de 21-voudig kampioen van Nederland vier punten los. Ajax, dat de afgelopen vier seizoenen beslag legde op de landstitel, is de eerste achtervolger. De Amsterdammers presteren echter niet minder dan de voorbije jaargang, want ook toen stonden zij na negen wedstrijden op zeventien punten.

PSV doet het dit seizoen echter aanmerkelijk beter. De Eindhovenaren hadden vorig jaar na negen duels één punt voorsprong op Ajax. De acht wedstrijden daarna leverden echter geen enkele overwinning op in de Eredivisie, waardoor de ploeg van Cocu na de zestiende speelronde op slechts twintig punten stond: één minder dan nu.

Memphis Depay en Adam Maher scoorden in de Eredivisie beiden al vijf keer.
Memphis Depay en Adam Maher scoorden in de Eredivisie beiden al vijf keer.

In de breedte lijkt PSV aanmerkelijk sterker geworden dan vorig seizoen, want ondanks blessures van Memphis Depay, Andrés Guardado, Luuk de Jong, Stijn Schaars en Georginio Wijnaldum waren de prestaties van de koploper in de Eredivisie de afgelopen weken veel regelmatiger. In september werd verloren bij PEC Zwolle (3-1) en SC Heerenveen (1-0), maar alle overige wedstrijden leverden een zege op.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen FC Utrecht, waar PSV op 15 december 2013 een einde maakte aan de dramatische reeks van acht duels zonder zege. Op overtuigende wijze wonnen de Brabanders met 5-1. Als er zondag opnieuw drie punten worden meegenomen uit Nieuw Galgenwaard, doet PSV goede zaken in de jacht op het eerste kampioenschap sinds 2008.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.