Reflex Romero staat vervolg Romeinse zegetocht in de weg

Reacties

Oktober is vooralsnog niet de maand van AS Roma. Na de nederlagen tegen Juventus (2-3) en Bayern München (1-7) heeft ook Sampdoria de vice-kampioen van Italië punten afhandig gemaakt. In Genua hield de ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic de Romeinen op 0-0.

Reflex Romero staat vervolg Romeinse zegetocht in de weg

Dat het om een duel tussen de nummer drie en twee van de Serie A ging was te merken in Stadio Luigi Ferraris. Het nog altijd ongeslagen Sampdoria, maar toch vooral Roma - dat behoudens de topper tegen Juve al zijn wedstrijden tot dusverre had gewonnen - kreeg voldoende kansen op de winnende treffer. Die kwam er echter niet.

Het aantal tegengoals van beide teams beperkt zich daardoor nog altijd tot vier doelpunten. Dat op zich is al een klein wonder. Gervinho schoot in de eerste helft tegen de paal, terwijl doelman Sergio Romero (foto) zich een waardig vervanger toonde van de geblesseerde Emiliano Viviano door enkele keren uitstekend te redden. Vooral de save in de slotfase op een kopbal van Alessandro Florenzi was spectaculair én belangrijk.

Morgan De Sanctis moest in het Romeinse doel minder vaak in actie komen. Maar de keren dat Roberto Soriano, Manolo Gabbiadini en Stefano Okaka, die tot zijn vertrek naar Parma in 2012 acht jaar onder contract stond in Rome, voor zijn doel opdoken scheelde het bar weinig. Urby Emanuelson zag vanaf de bank dat het toch 0-0 bleef. Het behaalde punt zal voor Samp als bevestiging voelen van de goede seizoenstart.

Door het gelijkspel in de Italiaanse havenstad loopt Roma het risico dat Juventus zondagmiddag tegen Palermo drie punten voorsprong neemt in de Italiaanse titelstrijd. Sampdoria staat derde, maar AC Milan kan daar zondag tegen Fiorentina verandering in brengen.

Overige uitslagen:
Empoli - Cagliari 0-4
Parma - Sassuolo 1-3

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.