Reële Martens: 'Ik zat nu na twintig minuten al stuk'

Maarten Martens viel zondagmiddag in tegen Ajax (3-2 winst) en liet zich met een fraaie assist meteen zien. De Belg, die lange tijd afwezig was vanwege een knieblessure, bemerkte wel een kleine conditionele achterstand.

'Het is uiteraard de bedoeling dat het aantal minuten dat ik speel verhoogd kan worden', vertelde Martens (op de foto in duel met Ajacied Daley Blind) na afloop van het duel op de website van de club. 'Een helft spelen zit er nu zeker al in. Toch moet ik zeggen dat ik nu na twintig minuten al stuk zat.'

'Aan de bal groeit het vertrouwen in ieder geval. Nu is het een kwestie om ook fysiek naar de negentig minuten toe te werken', aldus Martens.

De 3-2 overwinning van AZ betekende de eerste Eredivisie-zege van dit seizoen na de eerdere 4-2 nederlaag tegen SC Heerenveen een week geleden. Volgend weekeinde gaan de Alkmaarders op bezoek bij RKC Waalwijk.