Redder in nood Uchebo bevestigt vertrek bij VVV-Venlo

Michael Uchebo zal na de zomer niet meer in het shirt van VVV-Venlo voetballen. De Nigeriaanse aanvaller mikt op een buitenlands avontuur.

Redder in nood Uchebo bevestigt vertrek bij VVV-Venlo

'Het is een moeilijke beslissing, want mijn hart ligt bij VVV-Venlo. Maar soms moet je in het leven een moeilijke beslissing nemen.' Het contract van Uchebo loopt begin juli af.

Volgens Tony Harris, Uchebo's zaakwaarnemer, ligt de toekomst van de Nigeriaan niet in Engeland omdat hij daar niet in aanmerking komt voor een werkvergunning.

'Michael blijft steeds meer interesse aantrekken vanuit Engeland, maar voorlopig is dat hoofdstuk gesloten door de eisen die in Engeland worden gesteld aan een werkvergunning', aldus Uchebo's belangenbehartiger tegenover SuperSport.com.

West-Europa

'Momenteel hebben we lucratieve aanbiedingen uit Turkije, Rusland en Oekraïne liggen, maar Michael heeft een voorkeur voor West-Europa'.

Een langer verblijf bij VVV was geen optie, omdat de Limburgse club Uchebo een salarisverdubbeling had moeten geven bij een eventuele verlenging. Maar dat zit momenteel 'niet in het vat', zo liet de club aan Voetbal International weten.

Uchebo behoedde VVV onlangs nog voor degradatie, door in de play-offs om promotie en degradatie in blessuretijd de winnende treffer te maken tegen SC Cambuur (4-3). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's