Red Bull werkt mee aan vertrek Leonardo en Lindgren

De Braziliaan Leonardo (29, foto) en de Zweed Rasmus Lindgren (27) mogen uitkijken naar een nieuwe werkgever. De twee werden bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg slachtoffer van een sanering uitgevoerd door technisch directeur Ralf Rangnick.

Red Bull werkt mee aan vertrek Leonardo en Lindgren

De twee voormalige Ajacieden zijn evenals drie collega's teruggezet naar het beloftenelftal. Rangnick meent dat een dergelijke actie nodig was om de selectie van trainer Roger Schmidt tot een normale grootte terug te brengen. Leonardo, die vanwege zijn gedrag eerder al in opspraak raakte bij Red Bull, was vorig seizoen onder toenmalig trainer Ricardo Moniz nog een van de vaste waarden.

'Zij spelen niet langer een rol bij ons', aldus Rangnick. 'We willen niet met dertig man gaan werken, dat slaat nergens op. Een selectie van ongeveer 22 man is eigenlijk ideaal. We willen daarom meewerken aan een transfer. Er zijn nog landen waar de transferwindow nog open is en we zullen geen rare eisen stellen.' Of de Oostenrijkse club bereid is de spelers transfervrij te laten vertrekken, is niet bekend. Zowel Leonardo als Lindgren heeft een contract tot medio 2013.

Aanvoerder David Mendes Da Silva mag wel blijven bij de huidige nummer drie van Oostenrijk. Rangnick benadrukte tevens dat het doel voor de komende jaren het bereiken van de Champions League is. Dan moet er wel beter gepresteerd worden dan onlangs, toen de ploeg zich blameerde in de tweede voorronde door over twee duels te verliezen van het Luxemburgse Dudelange. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's