Red Bull Salzburg verrast tegen Lazio Roma

Lazio Roma verkeek zich op de veerkracht van Red Bull Salzburg. Club Brugge was geen partij voor Shakhtar Donetsk.

Groep GLazio Roma-Red Bull Salzburg 1-2Terwijl Villarreal Levski Sofia op een 1-0 nederlaag trakteerde, zorgde Red Bull Salzburg voor een verrassing. De ploeg van trainer Huub Stevens stevende af op een nederlaag bij Lazio Roma. In de laatste acht minuten keerden de kansen. Na de gelijkmaker van Franz Schiemer, die dankbaar profiteerde van een botsing van Lazio-keeper Albano Bizzarri met teamgenoot Mobido Diakhite, maakte Marc Janko het karwei drie minuten in blessuretijd af.

Groep IEverton-AEK Athene 4-0Benfica zette BATE Borisov met 2-0 opzij, maar Everton deed het zonder de niet speelgerechtigde John Heitinga nog beter. The Toffees legden AEK Athene op Goodison Park over de knie. De rode kaart voor Louis Saha was een smet op de wedstrijd die door doelpunten van Joseph Yobo, Sylvian Distin en Steven Pienaar na 37 minuten al was beslist. Ook AEK Athene eindigde het duel met tien man. Carlos Araujo kreeg kort na rust een rode kaart wegens natrappen.

Groep JClub Brugge-Shakhtar Donetsk 1-4In tegenstelling tot Toulouse tegen Partizan Belgrado (3-2 winst) kende Shakhtar Donetsk weinig problemen in de uitwedstrijd tegen Club Brugge. De Oekraïense formatie toonde zich efficiënt en had na ruim een half uur al drie keer gescoord. Na de gemiste strafschop van Vadis Odjidja Ofoe deed Karel Geraerts namens de ploeg van trainer Adrie Koster nog wel iets terug. Het slotakkoord was echter voor Shakhtar. Konstyantyn Kravchenko maakte een einde aan de Brugse hoop op een stunt.