Red Bull Salzburg neemt pas laat afstand van Malmö FF

Reacties

Red Bull Salzburg heeft uitstekende zaken gedaan in de derde voorronde van de Champions League. Thuis werd in de heenwedstrijd Malmö FF met 2-0 aan de kant gezet.

Red Bull Salzburg neemt pas laat afstand van Malmö FF

Niet alleen in Wenen maken Ajacieden woensdagavond hun opwachting, met de ex-spelers Markus Rosenberg en Tobias Sana in de basis bij Malmö waren de Amsterdammers ook in Salzburg nog een klein beetje vertegenwoordigd. Rosenberg, 32 jaar inmiddels, leek de bezoekers zelfs aan de leiding te brengen, maar hij scoorde in buitenspelpositie.

Daarna nam Salzburg de regie over, waar topscorer Jonathan Soriano zich met een kuitblessure zat te verbijten op de tribune. Want gescoord werd er niet voor de pauze, alle goede bedoelingen van de thuisclub ten spijt.

Vlak na de hervatting maakte Andreas Ulmer echter een doelpunt dat je normaal alleen op trainingen ziet. Na wat ingestudeerd geschuif bij een corner werd de bal ver teruggelegd, waarna Ulmer met zijn linker kiezelhard in de winkelhaak trapte. De Oostenrijkers gingen in een gematigd tempo door met aanvallen, wat via een scrimmage bijna nog een treffer opleverde (paal).

Op de valreep kwam die bevrijdende tweede goal er alsnog voor de thuisclub. Martin Hinteregger mocht aanleggen voor een penalty en besloot met een keihard schot, dwars door het midden (2-0). De Zweden, waar ook de oude bekenden Rasmus Bengtsson en Magnus Wolff Eikrem onder contract staan, spelen volgende week woensdag (20.30 uur) op eigen veld de return.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.