Red Bull Salzburg legt doelpuntenmachine langer vast

Reacties

Red Bull Salzburg heeft het contract van Jonathan Soriano met een jaar verlengd. De Spanjaard ligt nu tot de zomer van 2018 vast in Oostenrijk. De club, die eerder twee sterkhouders zag vertrekken, slaat daarmee een uitstekende slag.

Red Bull Salzburg legt doelpuntenmachine langer vast

De 29-jarige spits stond nog tot 2017 onder contract, maar zette zijn krabbel onder een verbintenis die hem een jaar langer in Salzburg houdt. Bovendien bevat het contract een optie voor nog een seizoen en géén gelimiteerde transfersom. Red Bull Salzburg heeft zich derhalve voor langere tijd verzekerd van doelpunten.

Soriano is bezig aan zijn vierde seizoen in Oostenrijk en zijn cijfers worden steeds imposanter. Halverwege de jaargang 2011/12 kwam hij over van Barcelona B, waarna Soriano nog tot drie competitiegoals en twee bekertreffers kwam. In de seizoenen 2012/13 en 2013/14 kwam hij in de Oostenrijkse Bundesliga tot respectievelijk 26 en 31 goals, terwijl hij dit seizoen na zeventien competitieduels al op negentien doelpunten staat.

In het bekertoernooi scoorde hij in het afgelopen tweeënhalf seizoen in totaal twaalf keer, terwijl hij in Europees verband tijdens zijn periode bij RB Salzburg liefst twintigmaal doel trof. Zeven van die goals maakte hij dit seizoen in de Europa League en in de Champions League-voorronde. Bovendien won hij met zijn club zowel de landstitel als de beker tweemaal.

Zijn aanblijven is een uitstekende zaak voor de ploeg van trainer Adolf Hütter. Deze transferperiode raakte de regerend landskampioen al sterkhouders Kevin Kampl en Alan, die met Soriano een gevreesd spitsenduo vormde, kwijt. 'Hij heeft zich aan ons verbonden en geeft daarmee een signaal af aan de anderen', is dan ook de tevreden reactie van technisch directeur Ralf Rangnick.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.