Records Lewandowski de boeken in, tweede kopstoot Zidane

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Records Lewandowski de boeken in, tweede kopstoot Zidane

• Je in de recordboeken voetballen, doe je zo. Bayern München-spits Robert Lewandowski scoorde eerder dit seizoen als invaller vliegensvlug vijf keer in het duel met VfL Wolfsburg (5-1 winst) en dat levert hem maar liefst vier vermeldingen in het Guinness Book of World Records op. De Pool nam maandag oorkondes in ontvangst als maker van de snelste hattrick, de man die het snelst vier en vijf doelpunten scoorde in een Duitse competitiewedstrijd en als enige speler die vijf keer scoorde in één Bundesliga-duel.

'Ik ben gelukkig in München en mijn familie ook.'
Arjen Robben maakt er tegenover de Bayern München-aanhang geen geheim van dat hij zich prettig voelt bij Der Rekordmeister.

• Zo vader, zo zoon… Real Madrid-jeugdspeler Luca Zidane werd in een duel met leeftijdsgenoten van Atlético Madrid van het veld gestuurd na het uitdelen van een kopstoot. Vader Zinadine ging op een hoger podium in de fout. Hij velde Marco Materazzi in de finale van het wereldkampioenschap 2006 met een kopstoot.

• PSV-trainer Phillip Cocu kon het tijdens een rondo niet laten zijn kwaliteiten aan de spelersgroep te tonen. Jorrit Hendrix maakte het de oefenmeester ook wel makkelijk om de show te stelen.

• Een goede warming-up is niet zonder risico's, zo ondervond Borussia Mönchengladbach-doelman Yann Sommer. Wellicht wilde keeperstrainer Uwe Kamps de goalie even op scherp zetten in aanloop naar het duel met 1899 Hoffenheim.

• Leicester City-revelatie Jamie Vardy verbrak zaterdag het record van Ruud van Nistelrooy door in elf opeenvolgende competititiewedstrijden te scoren. Voor het publiek was het genoeg reden om met een ludieke kreet te komen: Vardy is having a party. De hashtag #VardyParty werd op de sociale media gretig gedeeld, maar toen een journaliste manager Claudio Ranieri vroeg of er nou ook echt een feestje werd georganiseerd door de 28-jarige Engelsman, moest de Italiaan het antwoord schuldig blijven.

• Arsenal-manager Arsène Wenger krijgt de lachers wekelijks op zijn hand door de capriolen die hij uithaalt met zijn jas. Het lange kledingstuk ziet er niet alleen koddig uit, maar blijkt praktisch ook nog eens een onmogelijk ding, zoals deze beelden van afgelopen weekend maar weer eens aantonen.

• Celtic-manager Ronny Deila had voor het uitduel met Inverness (3-1 zege) geen plaats voor Anthony Stokes in de wedstrijdselectie. De 27-jarige spits werd wel geacht om mee te reizen met de selectie en mocht plaatsnemen op de tribune. De teleurstelling die dat besluit bij de Ier opriep, hield hij niet voor zichzelf. 'Blij dat ik helemaal mee moet om hier in Inverness op de tribune te zitten, gelukkig is het weer goed', begon hij aan zijn online-klaagzang. 'Wat maakt het uit dat ik goed geld verdien als je geen wedstrijden speelt!', vervolgde hij. 'Het gaat erom dat je wedstrijden speelt en iets bijdraagt, niet om je salaris.' Pas later besefte Stokes wat hij met zijn uitingen teweeg had gebracht en bood hij zijn excuses aan: 'Sorry voor de eerdere tweets. Ik hoop dat de fans mijn teleurstelling zullen begrijpen, ik zei het in emotie.'

'Die eerste treffer was een fantastische goal, een mooie volley in het hoekje. Die tweede maakt mijn oma ook nog wel.'
• Club Brugge-aanvaller Jelle Vossen kantelde het duel met KV Mechelen (4-1 winst) als invaller met twee goals. Binnen tien minuten na zijn entree had de Belg er al twee in het net liggen en daarmee boog hij een 1-0 achterstand om in een voorsprong. Ploeggenoot Ruud Vormer genoot van de eerste goal, bekende hij op de clubsite van de Bruggenaren, maar de 1-2 kon de ex-Feyenoorder minder bekoren.

• De aanslagen in Parijs hebben de sportwereld niet onberoerd gelaten. David Beckham, zelf nog een tijdlang speler van Paris Saint-Germain, belde wat rond en kreeg een hoop grote (oud-)voetballers voor de camera, die de Parijzenaren een hart onder de riem willen steken. Het filmpje werd vertoond voor aanvang van de thuiswedstrijd van PSG tegen Troyes, die met 4-1 gewonnen ging.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.