Recordomzet van 350,2 miljoen euro voor Bayern

De sportieve prestaties van Bayern München in de Bundesliga steken schril af tegen de jaarcijfers die de clubleiding bekendmaakte tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Recordomzet van 350,2 miljoen euro voor Bayern

Bayern is de club van duizelingwekkende cijfers. Over het afgelopen boekjaar, 1 juli 2009 tot 30 juni 2010, noteerde de grootmacht een recordomzet van 350,2 miljoen euro. Dat komt vooral door de succesvolle campagne in de Champions League vorig seizoen (Bayern bereikte de finale waarin werd verloren van Inter) en de enorme stijging aan inkomsten uit televisiegelden en merchandising.

Aan de belasting moest 101,4 miljoen euro worden afgedragen. De nettowinst bedroeg 2,9 miljoen euro. Aan totale personeelskosten betaalde Bayern 164,9 miljoen. Het eigen vermogen van Bayern München bedraagt inmiddels 206,4 miljoen, waarvan 63,7 miljoen vrij beschikbaar is voor onder meer versterkingen.

In het kader van de Champions League speelt Bayern vanavond thuis tegen Basel. De Duitsers zijn al geplaatst voor de volgende ronde. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's