Recordinternational Polen (37) stopt ermee: 'Bedankt voor alles'

Reacties

Jakub Blaszczykowski heeft zijn carrière beëindigd. De 37-jarige Pool stond recentelijk onder contract bij Wisla Krakow.

Recordinternational Polen (37) stopt ermee: 'Bedankt voor alles'
© Pro Shots

Blaszczykowski maakte voornamelijk furore bij Borussia Dortmund, het elftal van Jürgen Klopp waarin hij destijds een onmisbare schakel was. De 109-voudig recordinternational van Polen speelde ook voor Fiorentina en VfL Wolfsburg. In 2019 koos Blaszczykowski voor een terugkeer bij zijn jeugdliefde Wisla Krakow, met wie hij streed tegen degradatie. Zonder succes, want de club degradeerde.

Wisla Krakow verkeerde zowel sportief als financieel in zwaar weer en kreeg hulp van Blaszczykowski, die bijsprong. Hij betaalde naar verluidt een half miljoen euro om de club van de ondergang te redden en speelde voor slechts 115 euro per maand. Blaszczykowski is inmiddels gestopt als profvoetballer.

'Aan alles komt een einde', schrijft hij in zijn afscheidsbericht. 'Ik wil iedereen bedanken voor de geweldige steun die ik steeds heb mogen ontvangen. Ik heb de moeilijke beslissing genomen om mijn carrière te beëindigen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.