Recordhouder Paauwe: 'Besiktas is ook geen wonderploeg'

Reacties

Patrick Paauwe stond de laatste keer dat Feyenoord via de voorrondes van de Champions League het hoofdtoernooi bereikte nog op het veld. De Rotterdammers waren toen Fenerbahçe de baas. 'Waarom zou je dit keer niet in Turkije kunnen winnen?', vraagt de recordhouder, met 54 Europese duels voor de club, zich hardop af.

Recordhouder Paauwe: 'Besiktas is ook geen wonderploeg'

Precies een week geleden ging Feyenoord in eigen huis onderuit tegen het Turkse Besiktas. De ploeg van trainer Fred Rutten kreeg een 2-1 nederlaag te verduren. 'Maar dat Besiktas is nou ook geen wonderploeg', constateert Patrick Paauwe woensdag al als toeschouwer in De Kuip.

Hectisch
'Natuurlijk, het zal geen gemakkelijke opgave worden. De ploeg heeft zo'n hectische voorbereiding gehad. Dat zou geen enkel team ideaal hebben gevonden. Het is natuurlijk ook zonde dat je vorig seizoen een heel jaar voor de tweede plaats en het Champions League-ticket hebt gestreden en je nu – zonder aankopen – er al uitligt.'

Twaalf jaar geleden was dat wel anders. Ook toen trof Feyenoord in de voorronde van het miljoenenbal een Turkse ploeg. De equipe van Bert van Marwijk nam het destijds op tegen Fenerbahçe. 'Wij hadden een heel andere ploeg', zo wil Paauwe maar aangeven dat de vergelijking wat mank gaat.

Ervaring
'Er zat veel ervaring in onze ploeg. We hadden het seizoen ervoor de UEFA Cup gewonnen, stonden vaak goed, ook tactisch. Wij konden de tegenstander nog het gevoel geven dat er niets te halen viel. En ook wij waren er vooraf voor gewaarschuwd dat het er in Turkije nogal heftig aan toe kon gaan, met het fanatieke publiek.'

Pierre van Hooijdonk (l), Kees van Wonderen en Paul Bosvelt maken zich op voor een kopduel in de wedstrijd tegen Fenerbahçe.
Pierre van Hooijdonk (l), Kees van Wonderen en Paul Bosvelt maken zich op voor een kopduel in de wedstrijd tegen Fenerbahçe.

Maar jongens als Paul Bosvelt, Shinji Ono, Pierre van Hooijdonk en ook Patrick Paauwe waren niet zo snel van de wijs te brengen. 'We moesten er niet van in de war raken en dat deden we ook niet. We bleven zelfs nog vrij gemakkelijk overeind', refereert hij aan de 2-0 uitoverwinning, door doelpunten van Ono en Thomas Buffel.

Flankspelers
Paauwe, nu jeugdtrainer bij PSV, vindt het lastig om zich aan een voorspelling te wagen. 'Het zal een lastige kluif worden, maar ik hoop dat het lukt', zegt hij woensdag vanaf zijn vakantieadres. 'Het is dat ik in Eindhoven woon en er als voetballer ben begonnen, maar mijn hart ligt na al die jaren toch nog bij Feyenoord. Dat zal iedereen ook wel begrijpen.'

'Als Jean-Paul Boëtius vanavond iets meer in vorm is dan vorige week, kan hij die rechtsback keer op keer in de luren leggen. Dan kun je het de tegenstander erg moeilijk maken. Want waarom zou je dit keer in Turkije niet met bijvoorbeeld 2-1 kunnen winnen?' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.