Recordhouder Casillas: 'Twee minuten veranderden alles'

Iker Casillas heeft woensdag het record van Paolo Maldini geëvenaard, maar veel plezier beleefde de Spaanse doelman van FC Porto niet aan de recordavond.

Casillas speelde woensdag in de Champions League tegen Juventus (0-2) zijn 174ste wedstrijd in Europees verband, waarvan 158 voor Real Madrid. Daarmee kwam de 35-jarige doelman op gelijke hoogte met AC Milan-legende en recordhouder Maldini.

De evenaring van record kon niet worden opgeluisterd met een succes. Een ander record -  Alex Telles kreeg binnen 74 seconden twee gele kaarten - verpestte de avond al in de 27ste minuut. 'Gianluigi Buffon vertelde me dat de rode kaart het makkelijker had gemaakt voor Juventus', zei Casillas na afloop over wat zijn Juventus-collega en vriend hem had verteld.

'We hebben ons na de loting in december met goede hoop voorbereid op deze wedstrijd. We hebben tweeënhalve maand gewacht om te spelen tegen een groots team met grootse spelers. En dan wordt alles verpest door die rode kaart', aldus Casillas. 'De scheidsrechter had misschien wat minder hardvochtig moeten zijn en zich moeten realiseren dat Alex Telles niet de intentie had om de speler te raken.'

FC Porto kreeg in de tweede helft de rekening gepresenteerd van de snelle uitsluiting via Marko Pjaca en Dani Alves. 'We hebben het geprobeerd, maar die twee minuten hebben alles veranderd. We hadden Juventus anders bestreden. We hebben verloren in twee minuten en ze hebben een aardig goed resultaat behaald', aldus Casillas.

Door de nederlaag in Portugal heeft FC Porto een wonder nodig om over drie weken een vervolg in de Champions League af te dwingen. Daardoor blijft het waarschijnlijk voor Casillas bij 175 wedstrijden in Europese verband, waarmee hij wel het record definitief overneemt van Maldini. 'Het zal zeer lastig worden, maar we gaan alles geven in Turijn.'