Recordgoal doet Borussia Dortmund de das om

Bayer Leverkusen heeft op de eerste speeldag Borussia Dortmund op eigen veld verrast. Een ongekend snelle treffer bleek doorslaggevend: 0-2.

Borussia Dortmund heeft te kampen met het nodige blessureleed, maar trainer Jürgen Klopp kon nog wel beschikken over de nodige aanvalskracht met het viertal Marco Reus, Henrikh Mkhitaryan, Pierre-Emerick Aubameyang en Ciro Immobile. Die bleek al snel nodig, want na negen seconden stond de thuisploeg al op achterstand.

Karim Bellarabi was verantwoordelijk voor de bliksemstart van Bayer Leverkusen. De goal van de 24-jarige middenvelder betekende een nieuw record in de Bundesliga, waarbij Giovane Elber, Ulf Kirsten en Paul Freier werden afgelost. Het drietal deelde het record met een treffer na elf seconden.

Voor Borussia Dortmund bleek de gelijkmaker te hoog gegrepen. Zeker voor rust had de ploeg van Klopp veel moeite met het vroege druk zetten van de gasten, zoals de nieuwe trainer Roger Schmidt dat bij Bayer heeft ingebracht. Diep in blessuretijd volgde de genadeklap met de 0-2 van Stefan Kiessling.