Recordduel Domenech eindigt in teleurstelling

Tunesië maakte het Frankrijk knap lastig en verpestte daarmee het recordduel van bondscoach Raymond Domenech. Nigeria moest opnieuw genoegen nemen met een gelijkspel.

Domenech beleefde weinig plezier aan zijn 75ste optreden als bondscoach van Frankrijk. Hij evenaarde tegen Tunesië het Franse record van Michel Hidalgo, maar het resultaat (1-1) haalde de glans af van de bereikte mijlpaal.

Frankrijk beet zich in de eerste helft stuk op de solide Tunesische defensie, die met succes de vroeg via Issam Jemaa verkregen voorsprong verdedigde. Na de rust koos Domenech voor drie spitsen, met invaller Thierry Henry en Sidney Govou op de flanken. Een half uur voor tijd vertaalde zich dat in de gelijkmaker van William Gallas. Maar meer dan dat zat er niet in voor Les Bleus.

Lars Lagerbäck wacht nog steeds op zijn eerste overwinning als bondscoach van Nigeria. Vijf dagen na de 0-0 tegen Saudi-Arabië kwamen The Super Eagles tegen Colombia niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de veertiende minuut maakte slecht uitverdedigen van Dickson Etuhu de weg vrij voor een doelpunt van Carlos Valdés. Lukman Haruna voorkwam halverwege de tweede helft een nederlaag voor Nigeria. Oud-Spartanen Dele Adeleye en Sani Kaita begonnen in de basis.