Recorddeal Martial bevestigt tiener-traditie Man Utd

Reacties

Anthony Martial (19) zal veel mensen moeten overtuigen, niet in de laatste plaats vanwege de hoge transfersom. De Franse aanvaller is sinds zijn overstap naar Old Trafford de duurste voetbaltiener aller tijden. Manchester United heeft een traditie veel te betalen voor tieners.

Recorddeal Martial bevestigt tiener-traditie Man Utd

Over de precieze afkoopsom doen Manchester United en AS Monaco geen mededelingen. In het prinsdom hadden ze het over 'een niet te weigeren bod'. In Frankrijk wordt gesproken van een bedrag van tachtig miljoen euro dat vanuit Engeland naar de Monegasken is overgemaakt. In Engeland houden ze vast aan vijftig miljoen euro.

Maar ook de meer conservatieve schatting maakt de deal voor Martial een record. Met vijftig miljoen euro is de Franse international met afstand de duurste voetbaltiener geworden. Hij verpulvert het record dat een jaar geleden werd gevestigd toen Luke Shaw voor 37,5 miljoen euro van Southampton naar Manchester United verhuisde.

De club van Louis van Gaal heeft er sowieso geen moeite mee diep in de buidel te tasten. Martial en Shaw traden met hun record in de voetsporen van Wayne Rooney. In 2004 ontving Everton van Manchester United 37 miljoen euro voor de toen achttienjarige aanvaller. Dat was tot vorig jaar het record.

Vier uit zes
Bovendien legden The Mancunians in 2007 31,5 miljoen euro neer om de toen negentien jaar oude Anderson van FC Porto naar Old Trafford te halen. In de historie is slechts zes keer meer dan dertig miljoen euro neergelegd voor een voetbaltiener, waarvan dus vier keer door Manchester United.

In 2001 betaalde Barcelona bijna 36 miljoen euro aan River Plate voor Javier Saviola. Twaalf jaar later leverde de transfer van de Braziliaan Marquinhos AS Roma 32 miljoen euro op. Paris Saint-Germain was daarbij de kopende partij.  

GROOTSTE TIENERTRANSFERS
Van Naar Bedrag in euro's Jaar
1. Anthony Martial AS Monaco Man United 50 miljoen* 2015
2. Luke Shaw Southampton Man United 37,5 miljoen 2014
3. Wayne Rooney Everton Man United 37 miljoen 2004
4. Javier Saviola River Plate Barcelona 36 miljoen 2001
5. Marquinhos AS Roma PSG 32 miljoen 2013
6. Anderson FC Porto Man United 31,5 miljoen 2007

* laagste schatting

(Bron Transfermarkt.de)

 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.