Recordaankoop Graham van Swansea naar Sunderland

Danny Graham maakt de overstap van Swansea City naar Sunderland. De 27-jarige spits hoopt in Stadium of Light meer aan spelen toe te komen.

Recordaankoop Graham van Swansea naar Sunderland

Sunderland betaalt zes miljoen euro voor Graham, die een contract tekent tot medio 2016. Manager Martin O'Neill ziet de aangetrokken aanvaller als gewenste aanvulling naast spits Steven Fletcher.

Graham kon in Wales niet rekenen op een basisplaats. 'Ik heb genoten van mijn tijd bij Swansea, maar voor iedereen komt er een moment om verder te gaan. Liefst had ik meer gespeeld dit seizoen. Maar zo gaat het soms.'

Graham maakte in 2011 de overstap van Watford naar Swansea City, dat toen met een afkoopsom van vier miljoen euro een clubrecord brak. In zijn eerste seizoen bij The Swans kwam hij tot twaalf treffers in de Premier League. Dit jaar staat de teller op drie, mede door een gebrek aan speeltijd.

Pablo Hernández (Valencia) en Sung-Yong Ki (Celtic) zijn sinds afgelopen zomer met zeven miljoen euro de duurste aankopen in de geschiedenis van Swansea City.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen