Recidivist Barton drie weken geschorst door Rangers

Reacties

Joey Barton is voorlopig even niet welkom bij Rangers FC. De op het hoogste niveau teruggekeerde Schotse club heeft de 34-jarige middenvelder voor drie weken geschorst na een opstootje op de training van vorige week met ploeggenoot Andy Halliday.

Recidivist Barton drie weken geschorst door Rangers

Barton was sinds donderdag daarom al niet meer op de club geweest en miste de competitiewedstrijd tegen Ross County. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de heetgebakerde Engelsman zich maandag weer zou melden op het trainingsveld, nadat manager Mark Warburton had besloten om hem enkele dagen te laten afkoelen.

Barton meldde zich maandag ook op de club voor een gesprek met Warburton. Daarin kreeg de voormalig speler van Manchester City, Newcastle United en Queens Park Rangers te horen dat hij nog drie weken langer de tijd krijgt om zijn zonden te overdenken. De enkelvoudig international zou bij het verlaten van de club hebben gezegd dat hij nog wel gewoon speler is van Rangers.

De clubleiding is van mening dat er tijd en ruimte nodig is voor beide partijen om hetgeen gebeurd is te verwerken. Barton ging donderdag zijn boekje te buiten door met 'het gebruik van een aantal woorden' een grens te overschrijven. 'Sommige dingen die ik zei waren niet op zijn plaats, daarvoor wil ik mijn excuses aanbieden', zei Barton, voor wie het niet de eerste keer is dat hij zich in de nesten werkt.

In mei 2008 kreeg Barton een gevangenisstraf van zes maanden na een incident in Liverpool. Enkele maanden later volgde een schorsing van vier maanden, omdat hij ploeggenoot Ousmane Dabo had geslagen. In 2010 werd Barton bestraft omdat hij Blackburn Rovers-speler Morten Gamst Pedersen in zijn maag stompte. Twee jaar later schorste de FA hem voor twaalf duels na zijn wangedrag in het duel tussen City en QPR.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.