Recidivist Adebayor: 'Juist ik moet leren van m'n fouten'

Tottenham Hotspur-aanvaller Emmanuel Adebayor heeft excuses gemaakt naar zijn teamgenoten voor de rode kaart die hij ontving in duel met Arsenal. Hij zegt de tackle in een vlaag van verstandsverbijstering te hebben ingezet.

Recidivist Adebayor: 'Juist ik moet leren van m'n fouten'

'Ik ben droevig en teleurgesteld, start Adebayor zijn relaas op de clubwebsite van Tottenham. 'Ik had mijn eerste doelpunt van het seizoen gemaakt en ik was juist vrolijk.' Nadat Adebayor zijn ploeg op voorsprong had gezet, ging hij hard door op Santi Cazorla (foto). Arbiter Howard Webb stuurde hem van het veld en de Spurs gingen uiteindelijk met 5-2 onderuit.

'Het was moeilijk om het team zo teleur te stellen. Ze moesten zeventig minuten zonder mij spelen, met tien man. Zeker tegen Arsenal weet je dan dat het moeilijk wordt. Ik ging voor de bal, het was fifty-fifty. Cazorla was eerder bij de bal dan ik en ik heb hem zeker geraakt.'

'Zeker ik moet leren van mijn fouten', aldus een schuldbewuste Adebayor. 'Ik weet niet waarom ik het gedaan heb, het was niet nodig. Ik wilde mijn teamgenoten helpen, de bal afpakken, maar het liep anders.'

De spits heeft zich al eerder van zijn slechte kant laten zien. In duel met Arsenal (2009) schopte de toenmalig speler van Manchester City Robin van Persie in het gezicht, waarna hij provocerend naar het vak met Arsenal-supporters toe rende en ze al juichend flink provoceerde. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images (klik hier), tenzij anders vermeld.

Bekijk hier al onze video's