Rechter doet vrijdagmiddag uitspraak over Twente

Reacties

FC Twente hoort vrijdag de uitspraak van de rechtbank van Utrecht. Dat meldt de club dinsdagmiddag.

Rechter doet vrijdagmiddag uitspraak over Twente

Twente spande een kort geding aan omdat de club het niet eens was met de door de KNVB verplichte degradatie naar de Jupiler League vanwege het financiële wanbeleid van de club.

FC Twente wil dat de KNVB zich houdt aan de volgens de club op 15 december gemaakte afspraken, toen de licentie voorwaardelijk werd ingenomen. De bond heeft toen toegezegd dat de Enschedeërs hun licentie zouden behouden, indien aan een aantal voorwaarden werd voldaan. De KNVB kwam vervolgens met een andere straf, namelijk het innemen van de licentie om direct een nieuwe licentie te verschaffen waarmee in de Jupiler League een nieuwe start gemaakt kan worden. Volgens Twente staat die degradatie ook gelijk aan een faillissement.

Vrijdagmiddag zal voorzieningenrechter Heinemann uitspraak doen en om 14.00 uur met een verklaring komen. FC Twente en de KNVB zullen schriftelijk op de hoogte worden gesteld van het vonnis, meldt de club.

Tijdens het kort geding meldde de rechtbank ook al dat uiterlijk 10 juni de uitspraak zou volgen. Toen werd al aangegeven dat vanwege de vele aandacht en het beladen karakter van het vonnis waarschijnlijk de volle periode van twee weken genomen zou worden voor het vonnis.

Twente spande niet alleen een kort geding aan. De club zat maandag ook al om de tafel met de licentiecommissie. De beroepscommissie licentiezaken heeft het bezwaar inmiddels óók in behandeling. Die uitspraak zal waarschijnlijk binnen een week volgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.