Realistische Boussoufa: 'Zenit was gewoon sterker'

Anderlecht startte donderdagavond tegen Zenit Sint-Petersburg beroerd aan de Europa League-campagne. Aleksandr Kerzhakov zette de Belgen al voor rust op een onoverbrugbare 0-3 achterstand.

Roland Juhász kopte uit een hoekschop van Jonathan Legear in het tweede bedrijf de eretreffer binnen, maar verder dan 1-3 kwam Anderlecht niet. Ook spelmaker Mbark Boussoufa kon zijn stempel niet drukken.

'Zenit was gewoon sterker', analyseert de Nederlandse Marokkaan op de Anderlecht-website. 'Wij begonnen niet slecht, maar bij de eerste aanval was het al raak. Als je dan met 0-3 op het bord de rust in moet, dan wordt het heel moeilijk. We hebben nog alles geprobeerd in de tweede helft, maar we hadden pech bij de afwerking.'

Anderlecht-coach Ariël Jacobs prijst vooral de Russische ploeg. 'Zenit verdient eigenlijk een plaatsje in de Champions League. In de eerste helft was het overwicht duidelijk voor de Russische club. Ze waren gewoon beter, zowel individueel als collectief. Jammer dat we ze af en toe zoveel ruimte gaven, want we wisten heel goed dat het net datgene was wat we niet mochten doen.'