Realistisch Gent reist met ontzag af naar imposant Mestalla

Reacties

AA Gent presteerde tot nu verdienstelijk in de Champions League met een 1-1 gelijkspel tegen Olympique Lyon en een nipte nederlaag bij Zenit Sint-Petersburg (2-1). Trainer Hein Vanhaezebrouck en spits Laurent Depoître beseffen echter maar al te goed dat het heel lastig wordt om op bezoek bij Valencia een goed resultaat neer te zetten.

Realistisch Gent reist met ontzag af naar imposant Mestalla

'Winnen op het veld van Valencia is niet vanzelfsprekend en ook een punt pakken wordt al moeilijk', opende Vanhaezebrouck (foto) zijn persconferentie. 'Als wij absolute top zijn, hebben we hier wel iets in de melk te brokkelen. Als we dat niet zijn en Valencia is wel op niveau, dan gaan we een moeilijke avond tegemoet. Gent hoeft ook niet te winnen in Valencia. We moeten de realiteit onder ogen durven zien.'

De realiteit is dat Gent met 23 punten weliswaar opnieuw bovenaan staat in de Belgische Eerste Klasse, maar dat het kwaliteitsverschil tussen de kampioen van België en de nummer drie van Spanje waarschijnlijk te groot is om een Gentse stunt te verwachten. Afgelopen zomer gaf Valencia alleen al ruim 140 miljoen euro uit op de transfermarkt. Voor de Belgen was NEC-verdediger Lasse Nielsen, die een half miljoen kostte, een van de belangrijkste aankopen.

Meestrijden
'De Spaanse competitie is de sterkste van de wereld, de Belgische duidelijk niet', weet ook de coach van de Belgen. 'Meestrijden morgen zou al heel mooi zijn.' Maar ingraven gaat de ploeg van de voormalige Eredivisionisten Nana Asare, Sven Kums, Nicklas Pedersen en Brian Vandenbussche zich niet. 'Gent is een ploeg die altijd durft. Die mentaliteit hebben we ook dit seizoen al getoond. We zijn overtuigd van onze eigen kwaliteiten', aldus Vanhaezebrouck.

De selectie van AA Gent maakte tijdens de laatste training van maandagavond al even kennis met Estadio Mestalla, de thuishaven van Valencia.
De selectie van AA Gent maakte tijdens de laatste training van maandagavond al even kennis met Estadio Mestalla, de thuishaven van Valencia.

Er is volgens Vanhaezebrouck wel een belangrijke factor die het zelfvertrouwen van zijn spelers mogelijk aantast: het imposante Estadio Mestalla, dat 55 duizend toeschouwers kan herbergen. 'Ik hoop dat het grote stadion en de vele toeschouwers niet te veel invloed zullen hebben op mijn spelers. Voor de nieuwe jongens wordt het even slikken. Ze zullen tijd nodig hebben om echt in de wedstrijd te komen, maar dan bestaat de kans dat je al uitgeteld bent na twintig minuten.'

Het is een scenario waarvoor ook Depoître, sinds kort international van België, vreest. 'Dit is de moeilijkste wedstrijd van de groep. Valencia is thuis in Spanje erg lastig te verslaan. Dit is de eerste keer dat ik in een stadion als Mestalla ga spelen. Stadions hebben in België een capaciteit van 25 duizend man, hier kunnen 55 duizend mensen in!', aldus de 26-jarige aanvaller, die dit seizoen vier keer scoorde voor Gent en vorige week debuteerde als Rode Duivel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.