Real Zaragoza van Loovens kan Atlético niet afstoppen

Atlético Madrid kende in eigen huis weinig problemen tegen het Real Zaragoza van Glenn Loovens. De nummer twee van de Primera División won simpel met 2-0.

Voor Loovens wachtte in het treffen met Atlético Madrid een pittige tegenstander. De Nederlander moest in Vicente Calderón zorgen dat Radamel Falcao niet in stelling gebracht zou kunnen worden. Direct in de beginfase had Loovens het lastig. Hij verloor een sprintduel van Falcao, die vervolgens één-op-één verder kon naar doelman Roberto. Hij wist de zwakke inzet van de Colombiaan echter te keren.

Atlético Madrid had maar weinig moeite met Zaragoza, dat meer bezig was met het afstoppen van Atlético dan met de zoektocht naar doelpunten. Tiago brak namens de thuisploeg uiteindelijk de ban. De middenvelder kopte een corner van Gabi snoeihard in bij de eerste paal. Enkele minuten later ging Zaragoza-verdediger Ionut Sapunaru in de fout.

De rechtsback veroorzaakte een strafschop nadat hij te laat inkwam op Arda Turan. Falcao ging achter de bal staan en ramde de 2-0 binnen in het dak van het doel. Het was de zeventiende treffer van het seizoen voor de Colombiaan. In de tweede helft kreeg Falcao nog een aantal kansen, maar hij had zijn vizier niet helemaal op scherp staan.

De 3-0 bleef uit, al had Loovens zelf er bijna voor gezorgd dat de marge groter was. In de slotfase wilde de verdediger terug koppen op zijn doelman. Loovens had echter niet gezien dat deze al was uitgekomen om de bal op te pikken. Het misverstand bleef maar net zonder gevolgen: de bal rolde tergend langzaam naast.

Atlético Madrid staat na negentien duels nog altijd op de tweede plaats met 44 punten. Real Zaragoza blijft in de middenmoot hangen met 22 punten.

Overige uitslagReal Sociedad - Deportivo La Coruña 1-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.