Real wint van Málaga, maar verliest Bale en Modric

Reacties

Real blijft door een zege op Málaga (3-1) in het spoor van Barcelona, maar het houdt door blessuregevallen een zure nasmaak over aan het duel in de Primera División.

Real wint van Málaga, maar verliest Bale en Modric

De heenwedstrijd was nog een heet potje, dat pas in de slotfase door Real Madrid werd beslist (1-2). Isco kreeg in dat duel een rode kaart (tweemaal geel) van scheidsrechter Iñaki Bikandi, die zaterdag ook de wedstrijd in de terugronde tussen deze twee ploegen leidde.

En ook nu liep Real Madrid personele schade op. Al na vijf minuten moest Gareth Bale (foto) zich laten vervangen met een blessure aan zijn kuit. En in de tweede helft hield Santiago Bernabéu zijn adem in toen Luka Modric naar zijn knie greep. Trainer Carlo Ancelotti nam geen enkel risico en haalde ook hem uit voorzorg naar de kant.

Uiteraard werd er ook gevoetbald, met Ronaldo als grote aanjager. Niet als doelpuntenmaker, maar aanvankelijk als aangever. Voor rust bereidde hij de 1-0 van Sergio Ramos voor, vlak voor tijd de 2-0 van James Rodriguez (een schitterende knal). Málaga, waar basisspeler Nordin Amrabat af en toe dreigend was, kwam vlak voor tijd terug via Juanmi.

Ronaldo zorgde voor een zeldzaamheid door bij een 1-0 stand een penalty op de binnenkant van de paal te schieten, maar de Portugees zorgde wel voor het slotakkoord. Na zijn 3-1 trapte hij nog een kans op 4-1 in het zijnet. Zijn teller dit seizoen in de Primera División blijft dus 'hangen' op 39.

Real staat door de zege weer twee punten achter koploper Barcelona, dat eerder op de dag met Valencia afrekende (2-0). Málaga staat zevende en lijkt door de nederlaag Europees voetbal te kunnen vergeten.

De ernst van de blessures bij Bale en Modric moet nog blijken, maar de zorgen voor het midweekse duel in de Champions League met stadgenoot Atlético nemen zo wel toe. Marcelo is namelijk geschorst voor de return (heen: 0-0) in Bernabéu op woensdagavond en ontbreekt sowieso al.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.