Real wint bij Barcelona en staat zeven punten los

De dominantie van Real Madrid in de Primera División is compleet nadat de De Koninklijke achtervolger Barcelona met 1-0 had verslagen. Real sloeg een gat van zeven punten met de concurrent.

Op de Madrileense zege viel weinig af te dingen. Real was in Camp Nou beter dan de thuisclub. Barcelona zocht voortdurend Ronaldinho, maar de Braziliaanse vedette werd uit de wedstrijd gespeeld door Sergio Ramos.

Ronaldinho kreeg nog wel de eerste grote kans van de wedstrijd. Zijn inzet werd prachtig gepareerd door Iker Casillas. Een minuut later was het aan de andere zijde van het veld wél raak. Ruud van Nistelrooy bracht Julio Baptista (foto) in stelling en de Braziliaan schoot de bal beheerst langs Víctor Valdés: 1-0.

Ook na die treffer bleef Real het gevaarlijkst. Zo plaatsten de gasten vlak voor rust een vlijmscherpe counter na een mislukte corner van Barcelona. Robinho kon alleen op het vijandelijk doel af, maar werd gestuit door Valdés. Ook Van Nistelrooy kreeg in de tweede helft een grote kans en Wesley Sneijder probeerde het aantal keren met schoten van afstand.

Pas in de slotfase slaagde Barcelona erin gaten in de Real-defensie te vinden. Invaller Bojan Krkic en Yaya Touré konden de gelijkmaker echter niet op hun naam schrijven. Sneijder was toen al naar de kant gehaald door coach Bernd Schuster, die Arjen Robben als invaller de laatste zes minuten liet spelen.