Real verslapt na de spetterende eerste helft tegen Sociedad

Real Madrid liet tegen Real Sociedad twee gezichten zien. Voor rust gaf de thuisclub een geweldige voetbalshow, maar tot opluchting van Sociedad was De Koninklijke na rust minder gretig en bleef de schade daardoor beperkt tot 5-1. Cristiano Ronaldo scoorde drie keer en doorbrak daardoor de grens van vierhonderd doelpunten.

Sociedad speelde midweeks in de Champions League nog doelpuntloos gelijk tegen Manchester United en had vóór zaterdagavond zelfs minder tegentreffers dan Real, maar de defensie van de Basken vertoonde in Madrid veel overeenkomsten met gatenkaas. Real opende in de twaalfde minuut de score via Ronaldo, die van dichtbij raak poeierde na een perfecte voorzet van Karim Benzema. Het was het vierhonderdste doelpunt dat Ronaldo in zijn loopbaan maakte.

De 2-0 van Real ontstond eveneens na een onderonsje tussen Ronaldo en Benzema. Deze keer was Ronaldo met een lage voorzet de aangever en plaatste de Franse spits de bal in het doel. De derde treffer van de thuisploeg nam Ronaldo voor zijn rekening, door in de 26ste minuut een strafschop te benutten die was toegekend na een handsbal van Sociedad. Daar bleef het niet bij, want nog voor rust maakte Sami Khedira er 4-0 van na een steekpass van Gareth Bale.

Met die ruststand was het dominante Real nog lief voor Sociedad, dat helemaal de weg kwijt was. Na de pauze bleven de gasten beter op de been, al kon dat niet los worden gezien van het feit dat Real veel minder fel was dan tijdens de eerste 45 minuten en gemakzuchtig oogde. Na een uur spelen brachten de Basken zelfs de 4-1 op het scorebord. Asier Griezmann scoorde met een fraaie lob over doelman Diego López.

Contrast
Het grote contrast tussen de vorm van Real voor en na rust symboliseerde een probleem waar het elftal van trainer Carlo Ancelotti al langer mee kampt. De Spaanse nummer twee van vorig seizoen hield daardoor deze jaargang pas twee competitieduels de nul. In de afgelopen zes wedstrijden incasseerde de club uit de hoofdstad liefst elf doelpunten.

In de slotfase gaf Ronaldo het thuispubliek toch nog een hoogstandje om van te smullen. Ogenschijnlijk achteloos krulde hij een vrije trap in de kruising achter de kansloze sluitpost Claudio Bravo. Zijn derde treffer van de avond. Door de zege loopt Real in op de nummers een en twee van de ranglijst, Atlético Madrid en Barcelona, die allebei zondagavond in actie komen. Met een duel meer gespeeld staat Real een punt achter op Atlético en drie op Barça.