Real ten onder in Madrid, Sevilla gelijk tegen Granada

Real Madrid beleeft met één punt uit de eerste twee competitieduels een bijzonder matige start. Sevilla en Granada speelden gelijk tegen elkaar.

Getafe - Real Madrid 2-1Real Madrid wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Na de 1-1 in eigen huis tegen Valencia en de 3-2 nederlaag tegen Barcelona in de heenwedstrijd van de Spaanse Supercup, bleek ook stadgenoot Getafe een niet te nemen horde voor de landskampioen: 2-1.

Real kwam na 27 minuten op voorsprong door toedoen van Gonzalo Higuaín. De Argentijnse aanvaller controleerde een steekpassje van Ángel di María, frommelde zich met wat geluk voorbij doelman Miguel Ángel Moyà en schoot voor open doel hard binnen (foto onder).

Tien minuten daarvoor had Mesut Özil nog een grote kans laten liggen. De spelmaker van De Koninklijke schoot na een vloeiende combinatie met Cristiano Ronaldo van dichtbij op de lat. Stadgenoot Getafe beet echter van zich af. Zeven minuten na de 1-0 was David Abraham met een kopbal al dichtbij de gelijkmaker, nadat Iker Casillas mistastte bij een voorzet. Acht minuten na de pauze was het alsnog raak. Voormalig Atlético Madrid-verdediger Juan Valera kopte een vrije trap van Xavi Torres in de verre hoek achter de vergeefs duikende Casillas. Trainer José Mourinho bracht daarop aanvaller Karim Benzema in voor diens landgenoot Lassana Diarra en zag de Franse spits meteen een grote kans om zeep helpen.

Real voerde de druk daarna op, maar doelman Moyà bleef op de been bij een poging van Ronaldo en zag Di María even later ruim naast schieten in kansrijke positie.

Een kwartier voor tijd kreeg Real het deksel op de neus toen Getafe via een counter genadeloos toesloeg. Xavi Torres stuurde Adrián Colunga weg. De vleugelspits profiteerde van halfslachtig ingrijpen van de Real-verdedigers en stelde Abdelaziz Barrada in staat om hard en hoog raak te schieten.

Real ging daarna met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar kon geen grote kansen meer afdwingen. Zodoende zag het de achterstand op titelconcurrent Barcelona na twee duels groeien tot vijf punten en heeft steraanvaller Ronaldo in twee competitiewedstrijden nog niet gescoord.

Granada - Sevilla 1-1Sevilla heeft op bezoek bij streekgenoot Granada gelijkgespeeld. De thuisploeg kwam na 36 minuten op voorsprong dankzij Mikel Rico. De middenvelder verzilverde de rebound nadat de ingevallen doelman Andrés Palop een strafschop van Guilherme Siqueira had gestopt. Even daarvoor moest eerste keeper Diego López nog vertrekken met een rode kaart voor het veroorzaken van die penalty.

Sevilla repareerde de opgelopen schade al voor rust, doordat de Spaanse EK-ganger Álvaro Negredo op aangeven van Ivan Rakitic in twee instanties raak schoot. In de tweede helft maakte Sevilla met tien man zelfs nog aanspraak op een overwinning via Piotr Trochowski en Negredo. Door het gelijke spel blijft Sevilla met vier punten in het spoor van de koplopers Barcelona en Rayo Vallecano, die na twee speelrondes op zes punten staan. Foto: VI Images