Real stevent op titel af na winnend doelpunt Ronaldo

Real Madrid heeft zaterdagavond in El Clásico de voorsprong op titelrivaal Barcelona vergroot tot zeven punten. De Madrilenen zegevierden tijdens het beladen duel in het hol van de leeuw met 2-1. Cristiano Ronaldo nam met zijn 42ste competitietreffer de winnende goal voor zijn rekening. De Catalaanse grootmacht kon geen moment het vertrouwde combinatiespel op de mat leggen.

In de beginfase kregen beide ploegen kansen. Ronaldo was uit een corner met het hoofd gevaarlijk, terwijl Iker Casillas de doorgebroken Dani Alves door goed uitkomen kon stuiten. Na zeventien minuten was het wél raak. Doelman Víctor Valdés liet een kopbal van Pepe los, waarna Carles Puyol treuzelde en Sami Khedira profiteerde. De Duitser tikte de bal van dichtbij in het doel.

Voor rust kreeg Xavi bij Barcelona een enorme kans op de gelijkmaker. Oog in oog met Casillas schoof de dirigent van Barcelona de bal aan de verkeerde kant van de paal langs het doel.

In de tweede helft begon Barcelona, waar Lionel Messi geen hoofdrol kon vertolken, meer en meer aan te dringen. Aanvaller Tello, die ten faveure van Alexis Sánchez in de basis startte, schoot een grote kans huizenhoog over. Diezelfde Sánchez was na zeventig minuten wél verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Koud twee minuten in het veld was hij trefzeker na een scrimmage, die ontstond nadat Casillas een zwakke inzet van Tello nog wel gekeerd had.

Lang kon Barcelona niet genieten van de gelijke stand. Na een pass van Mesut Özil kon Ronaldo af op Valdés. De Portugees schoot raak in de korte hoek en hielp De Koninklijke zo aan de zege met zijn 42ste (!) competitiegoal. De overwinning is van groot belang in de Spaanse titelrace. Met nog vier duels te gaan bedraagt de voorsprong van Real nu zeven punten. <br /><br /> Foto: VI Images