Real sterk in Bernabéu, Anderlecht beroerd buiten Brussel

Reacties

Dinsdagavond gaat het 23ste Champions League-seizoen van start. Voetbal International brengt acht opvallende feiten over de acht duels in de groepen A tot en met D.

Real sterk in Bernabéu, Anderlecht beroerd buiten Brussel

● Olympiakos Piraeus staat op eigen veld tegenover Atlético Madrid, verliezend finalist van vorig seizoen. De Grieken spelen hun vijftigste thuisduel in de Champions League en zijn bezig aan een aardige reeks in het Georgios Karaiskakis Stadion: ze wonnen er tien van hun laatste veertien CL-wedstrijden (V4).

● Juventus trapt in Turijn af tegen CL-debutant Malmö FF. De Oude Dame verloor maar twee van haar laatste 25 thuiswedstrijden in het miljoenentoernooi (W15, G8). Dat gebeurde opmerkelijk genoeg twee keer tegen Bayern München: in 2009 (1-4) en in 2013 (1-3).

● Liverpool speelt thuis tegen de Bulgaarse debutant Ludogorets zijn eerste Champions League-wedstrijd sinds het seizoen 2009/10. The Reds verloren drie van hun laatste vier CL-ontmoetingen op Anfield: tegen Chelsea (1-3), Olympique Lyon (1-2) en Fiorentina (1-2).

● Real Madrid opent zijn titelverdediging met een thuiswedstrijd tegen FC Basel. De Koninklijke bleef in de Champions League al achttien duels op rij ongeslagen in het eigen Estadio Bernabéu (foto, W16, G2). De laatste thuisnederlaag dateert van 27 april 2011, toen Barcelona in de halve finale met 0-2 te sterk bleek.

● AS Monaco is na negen seizoenen terug bij de Europese elite. De Monegasken sneuvelden bij hun laatste CL-deelname (2004/05) in de achtste finale van het toernooi door toedoen van PSV. Monaco, dat dinsdag aantreedt tegen Bayer Leverkusen, stond een seizoen eerder in de finale (3-0 verlies tegen FC Porto) en verloor maar drie van zijn 21 thuisduels in de Champions League.

● Zenit Sint-Petersburg wil eindelijk eens indruk te maken in de Champions League. Daartoe zal de ploeg van trainer André Villas-Boas zich onder meer spectaculair moeten verbeteren in uitduels. De Russen verloren acht van hun veertien ontmoetingen op vreemde bodem, tegen vier zeges en twee gelijke spelen.

● Borussia Dortmund staat op eigen veld tegenover Arsenal. Het team van trainer Jürgen Klopp won negen van zijn laatste elf thuiswedstrijden in de Champions League en verloor de andere twee. Een van die nederlagen was tegen Arsenal, in de groepsfase van het seizoen 2012/13 (0-1).

● Anderlecht begint zijn elfde CL-seizoen met een bezoek aan Galatasaray. De Brusselaars hebben in het miljoenentoernooi een beroerde balans in uitwedstrijden: ze wonnen pas twee van hun 33 duels op vreemde bodem, tegen negen gelijke spelen en liefst 22 nederlagen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.