Real Sociedad verslaat in Baskische derby Bilbao

Real Sociedad heeft zondagavond in de Baskische derby tegen Athletic de Bilbao aan het langste eind getrokken. De thuisploeg won met 2-0.

In de aanloop naar de broedertwist ontliepen de ploegen elkaar weinig. Beiden verzamelden tot zondag negentien punten, maar in het onderlinge duel konden de bezoekers het niet bolwerken. Xabi Prieto zorgde halverwege de eerste helft voor een 1-0 tussenstand. Hij stuurde doelman Gorka Iraizoz de verkeerde hoek in en benutte zijn strafschop.

Vlak na rust was het San José die op onfortuinlijke wijze de marge vergrootte naar twee. De verdediger werkte een voorzet vakkundig achter Iraizoz in de bovenhoek. Een eretreffer werd Bilbao niet meer gegund.

Door de zege maakte Sociedad, waar Jeffrey Sarpong de gehele wedstrijd op de bank bleef, een flinke sprong op de ranglijst. De ploeg bezet na zondag de zesde plek. Bilbao blijft steken op de elfde positie.