Real, Roma en Inter oefenpartners Van Gaal

Reacties

Voor Louis van Gaal zit een vakantie er deze zomer niet in. Zodra hij met Oranje terugkeert van het WK in Brazilië zal hij zich gaan richten op zijn nieuwe baan bij Manchester United, dat in juli en augustus een zwaar en druk oefenprogramma heeft samengesteld.

Real, Roma en Inter oefenpartners Van Gaal

Slechts een week na de WK-finale (die op 13 juli wordt gespeeld) reist Manchester United af naar de Verenigde Staten, waar een aantal commercieel interessante wedstrijden op het programma staan. Op 23 juli oefenen de Mancunians tegen LA Galaxy, de voormalige club van David Beckham. Daarna staat een toernooi op het programma met wedstrijden tegen de Europese topclubs AS Roma (26 juli, Denver), Internazionale (29 juli, Washington) en Real Madrid (2 augustus, Michigan). Eventueel wacht op 4 augustus dan nog een finale in Miami tegen de winnaar van de andere poule, waarin Liverpool, Manchester City, AC Milan en Olympiakos Piraeus spelen.

De kans bestaat dat Van Gaal nog aan het drukke oefenschema wil sleutelen om er zijn eigen invulling aan te geven, maar gezien de commerciële belangen is het afzeggen van de VS-tour vrijwel onmogelijk.

Op 16 augustus start vervolgens de Premier League. Het speelprogramma voor het seizoen 2014/15 wordt in Engeland op 18 juni bekendgemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.