Real pleit zichzelf vrij na afketsen transfer De Gea

Reacties

Real Madrid heeft zojuist in een officieel statement opening van zaken gegeven aangaande de transfer van David de Gea en Keylor Navas, die de omgekeerde weg moest bewandelen. Daarin claimt de Spaanse grootmacht er alles aan te hebben gedaan de deal met Manchester United af te ronden.

Real pleit zichzelf vrij na afketsen transfer De Gea

In tien stappen legt De Koninklijke wat er precies is gebeurd op Deadline Day. Nadat United pas maandagmorgen had laten blijken open te staan voor onderhandelingen, zou iets na half twee 's middags al sprake van een akkoord zijn geweest met de club van manager Louis van Gaal. Acht uur later werden de contracten met het verzoek tot enkele kleine aanpassingen verstuurd.

Real had geen bezwaar tegen de wensen van United. Om 23.32 uur zou United de ondertekende papieren vervolgens weer hebben ontvangen. Nadat de The Red Devils om 23.53 uur een akkoord hadden bereikt met Navas, zou de Engelse club om 0.00 uur de TMS-data voor de transfer van De Gea hebben ingevoerd. Te laat, want de Spaanse transferdeadline liep immers af op maandagavond 23.59 uur.

Keylor Navas moest de omgekeerde weg bewandelen als vervanger van David de Gea bij Manchester United.
Keylor Navas moest de omgekeerde weg bewandelen als vervanger van David de Gea bij Manchester United.

Toen Real de documenten om 0.02 uur ontving, was het TMS-systeem om die reden al gesloten. Om 00.26 uur kreeg de club van het computerprogramma van de FIFA alsnog een uitnodiging om De Gea te registreren, omdat de Engelse deadline nog niet was verstreken. Real koos er op dat moment echter voor de contracten op te sturen naar de LFP om problemen te voorkomen, omdat het wist dat de Spaanse deadline toen al wel was verstreken. Daarom is er ook geen beroep aangetekend bij de FIFA.

In het slotbetoog zegt Real er te allen tijde alles aan te hebben gedaan om de transfers van De Gea en Navas tot een goede einde te brengen. Daarmee geeft het United in feite de schuld van het afketsen van de deal. De club uit Manchester houdt volgens Sky Sports vol dat het alle documenten op tijd heeft verstuurd en dat ook kan bewijzen. Real zou zelfs hebben toegegeven dat zij fout zaten, al blijkt dat niet uit het statement dat nu is uitgegeven. Het verandert niets aan het feit dat De Gea dit seizoen het shirt van United zal verdedigen en Navas dat van Real.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.