Real ontfutselt Barcelona record met 50ste zege in 2014

Reacties

Real Madrid plaatste zich dinsdag niet alleen voor de finale van het WK voor clubs in Marokko, De Koninklijke boekte tegen het Mexicaanse Cruz Azul (4-0) ook zijn vijftigste zege van dit kalenderjaar.

Real ontfutselt Barcelona record met 50ste zege in 2014

Met die vijftigste overwinning in 2014 verbeterde Real Madrid een Spaans record van aartsrivaal Barcelona. De Catalaanse grootmacht had in 2012 in alle competities 49 wedstrijden gewonnen, een prestatie die nu uit de recordboeken is verdwenen.

Real speelde tegen Cruz Azul zijn 62ste competitieve wedstrijd van dit jaar. Behalve de vijftig zeges speelde de wervelende formatie van trainer Carlo Ancelotti zes keer gelijk en leed ze ook zes nederlagen. In de 62 duels maakten de Madrilenen zelf 176 doelpunten en kregen ze er maar 41 tegen.

Een nadere blik op die 62 wedstrijden leert dat Real dit jaar een ware doelpuntenmachine is. In meer dan de helft van alle duels in 2014 (34) produceerden de Madrilenen minstens drie doelpunten. En bij meer dan eenderde van de optredens (22) stonden er liefst vier of meer Madrileense goals op het wedstrijdformulier. Uiteraard is Cristiano Ronaldo met 56 doelpunten in vijftig officiële duels de meest trefzekere speler.

Drie nederlagen
Slechts drie keer stapten de spelers van Real Madrid dit jaar van het veld zónder gescoord te hebben. Dat gebeurde in La Liga op bezoek bij Celta de Vigo (2-0 verlies), in de Champions League tegen Borussia Dortmund (2-0 nederlaag) en in de strijd om de Spaanse Super Cup uit tegen Atlético Madrid (1-0 verlies).

Aanstaande zaterdag speelt Real Madrid zijn laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Dan staat de club in de WK-finale voor clubteams tegen de winnaar van het duel San Lorenzo-Auckland City. Het winnen van het toernooi in Marokko zou voor De Koninklijke de prachtige kroon op een uitzonderlijk jaar betekenen.

Ancelotti was dinsdag na afloop uitermate tevreden met de ruime zege. 'Het was niet zo gemakkelijk. Als Casillas die strafschop niet gestopt had, was het een stuk lastiger geworden. En Ronaldo? Die speelde enorm goed, ondanks dat hij niet scoorde. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn goal bewaart voor de finale.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.