Real neemt koppositie over van Barça, Bellingham ziet reeks eindigen

Real Madrid heeft de koppositie in La Liga weer overgenomen van Barcelona. De Koninklijke worstelde zondag lange tijd met Real Sociedad, maar kwam na rust bovendrijven. Daar was niet eens een doelpunt van Jude Bellingham voor nodig.

Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Real Sociedad

Bellingham beleefde een opvallende entree in het shirt van Real Madrid. De Engelse middenvelder kwam in zijn vier eerste duels in La Liga telkens tot scoren. Tegen Real Sociedad moest Real het van andere spelers hebben om de achterstand weg te poetsen. De Baskische bezoekers kwamen binnen vijf minuten verrassend op voorsprong door een doelpunt van Ander Barrenetxea (0-1).

Met name ex-Madridista Takefusa Kubo vormde een plaag voor de defensie van Real, dat niet mocht klagen met de ruststand. Binnen het uur stelde Real alsnog orde op zaken. Eerst was het Federico Valverde die met militaire precisie uithaalde en via de binnenkant van de paal gelijkmaakte, vervolgens zorgde Joselu voor de Madrileense voorsprong (2-1).

Koppositie
Door de benauwde zege behoudt Real de foutloze status. De eerste vijf wedstrijden eindigden allemaal in een overwinning. Nummer twee Barcelona volgt op twee punten. Woensdag begint De Koninklijke de Champions League-campagne met een thuiswedstrijd tegen debutant Union Berlin.