Real na ruime zege op Galatasaray bijna halvefinalist

Real Madrid staat al met één been in de halve finale van de Champions League door een 3-0 thuisoverwinning op Galatasaray. De ploeg van Fatih Terim, die Wesley Sneijder in de rust wisselde, kon ondanks enkele bevliegingen van Didier Drogba geen vuist maken en moet zodoende volgende week op Turkse bodem voor een enorme stunt zorgen om een plek in de halve eindstrijd af te dwingen.

Real na ruime zege op Galatasaray bijna halvefinalist

Real had op eigen veld precies negen minuten nodig om op voorsprong te komen. Cristiano Ronaldo kreeg veel te veel ruimte, werd op maat bediend door Mesut Özil en stiftte zeer fraai raak. Die goal betekende voor de Portugese superster zijn negentiende Champions League-treffer in zijn negentien laatste optredens in dat toernooi (in totaal 48 goals in 90 wedstrijden).

Bovendien is Ronaldo (op de foto boven aanleiding voor de festiviteiten) dit seizoen nu alleen topschutter met negen goals omdat Burak Yilmaz vanavond bij Galatasaray niet tot scoren kwam. Dinsdag maakte Lionel Messi bij Barcelona zijn achtste tegen Paris Saint-Germain. Onder aanvoering van Drogba (foto midden) kwam Galatasaray na de vroege openingstreffer wat beter in de wedstrijd. De Ivoriaan was twee keer in de buurt van een treffer, maar zag Real even later het Turkse offensief hardhandig een halt toeroepen. Op aangeven van de als rechtsback gestarte Mickaël Essien kon Karim Benzema knap aannemen en via de binnenkant van de paal raak schieten. De Fransman kwam aan de bal omdat verdediger Emmanuel Eboué op knullige wijze onder de voorzet van Essien door ging.

Nog voor rust kreeg Eboué een enorme kans om zijn fout goed te maken, maar hij zag doelman Diego López redding brengen.

Na de onderbreking, toen de tegenvallende Sneijder al gewisseld was, liet Real de teugels vieren. Ook zonder vol gas te geven, kon de formatie van trainer José Mourinho de score verder opvoeren. Invaller Gonzalo Higuaín, hij loste Benzema af, kopte na 73 minuten raak. Xabi Alonso was met een vrije trap de aangever.

Daar bleef het bij in Madrid, waardoor de return van komende dinsdag een formaliteit lijkt. Galatasaray, bij wie Nordin Amrabat in de laatste tien minuten mocht meedoen, zal het in die terugwedstrijd ook nog eens moeten doen zonder topschutter Yilmaz. Hij kreeg een gele kaart voor een vermeende schwalbe en is geschorst. Ook Sergio Ramos mist de return. Hij pakte de gele kaart zichtbaar opzettelijk door in de slotminuut de bal weg te trappen nadat er al gefloten was. Ramos kan bij het behalen van een plek bij de laatste vier zodoende wel met een schone lei aan de halve finale beginnen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen