Real Madrid-legende Salgado komt boven op Gibraltar

Reacties

Míchel Salgado keert terug in het Europese voetbal. De Spanjaard, die tien seizoenen het shirt van Real Madrid droeg, gaat aan de slag als directeur van het nietige Gibraltar United.

Real Madrid-legende Salgado komt boven op Gibraltar

'Dit is het begin van iets moois', zei Salgado volgens de Spaanse media bij zijn presentatie bij de nummer zeven van Gibraltar. Als een van de directeuren van de club draagt hij bij aan het plan om met een goede jeugdopleiding succes te boeken in de competitie. Het is zijn eerste klus als beleidsbepaler, nadat hij als analist werkte in de Verenigde Arabische Emiraten. Met de contacten die Salgado daar opdeed, zou hij Gibraltar United mogelijk aan investeringen kunnen helpen.

Voor Salgado zal het even wennen zijn om in een stadion met een capaciteit van vijfduizend bezoekers te werken. De oud-voetballer speelde als een van de vaste spelers in het Galácticos-elftal van Real Madrid jarenlang in de grotere stadions van Europa. In totaal kwam de rechtsback tot 376 officiële duels in tien seizoenen voor De Koninklijke, waarin hij vier keer kampioen werd en twee keer de Champions League won. Salgado, 54-voudig Spaans international, sloot zijn loopbaan af bij Blackburn Rovers en ging daarna als analist werken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.