Real Madrid-Barcelona is meer dan ooit Ronaldo vs Messi

Spanje maakt zich op voor de 223ste kraker tussen Real Madrid en Barcelona, woensdagavond in Estadio Bernabéu. In het heenduel in de halve finale om de Copa del Rey zijn alle ogen als venzelfsprekend gericht op de twee productiefste spelers in Europa van dit moment: Cristiano Ronaldo en Lionel Messi.

Real Madrid-Barcelona is meer dan ooit Ronaldo vs Messi

Van alle spelers op de Europese velden heeft Messi momenteel de meeste doelpunten gemaakt. De ongrijpbare aanvaller van Barcelona staat na 32 officiële wedstrijden in deze jaargang op 44 treffers.

Ronaldo moet voorlopig genoegen nemen met een tweede plaats achter Messi. De Portugees was in dit seizoen bij Real Madrid al goed voor 33 doelpunten in 32 officiële duels.

Als we louter kijken naar de doelpunten van beide topspelers in dit kalenderjaar, dan doet Ronaldo het momenteel net wat beter dan Messi. De aanvaller van De Koninklijke was in 2013 al goed voor tien treffers in vijf officiële duels, terwijl zijn Argentijnse rivaal tot dusverre negen keer scoorde in zes officiële optredens. Ronaldo is bezig aan een ijzersterke reeks wedstrijden tegen Barcelona. Hij kwam in zijn laatste zes Clásico's telkens tot scoren (een record) en maakte in die serie zeven doelpunten.

Ook Messi is bezig aan een fraaie reeks. Hij kwam in zijn laatste tien officiële optredens voor de Catalanen telkens tot scoren (zestien goals in totaal). Dat is de langste scorereeks in zijn loopbaan bij Barça.

Ronaldo kwam als speler van Real in totaal zestien keer uit tegen Barcelona en staat inmiddels op tien doelpunten tegen de aartsrivaal. Messi begint woensdagavond aan zijn 23ste duel met De Koninklijke en scoorde tot dusverre al zeventien keer.

Indien Messi erin slaagt te scoren in Bernabéu, dan evenaart hij het Clásico-record van Alfredo di Stefano. De legendarische speler van Real Madrid is met achttien treffers nog immer topscorer aller tijden in onderlinge duels tussen de twee grootmachten. Uitleg bij lijngrafiek: Beweeg met je muis over bovenstaande afbeelding om de balans van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi per duel te bekijken.

Je kunt met je muis in de lijngrafiek ook een selectie van een periode in het seizoen maken om nader in te zoomen op de totalen in die fase. Klik vervolgens op toon alles om de selectie weer ongedaan te maken.

Je kunt ook het verloop van de spelers afzonderlijk bekijken door een van de twee gekleurde blokjes in de legenda weg te klikken.

Samenstelling: Ramon Min <br /><br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's