Real Madrid zwijnt tegen tiental Celta de Vigo

Reacties

Real Madrid heeft de strijd met het tot zaterdagmiddag eveneens ongeslagen Celta de Vigo in zijn voordeel beslist: 3-1. Ondanks een hartstochtelijk slotoffensief van het tiental uit Vigo bleven Los Galácticos overeind en konden zij voor de zesde keer dit seizoen drie punten bijschrijven.

Real Madrid zwijnt tegen tiental Celta de Vigo

Het was in Vigo de strijd tussen de twee nog ongeslagen clubs in de Primera División. Al na acht minuten deelde Cristiano Ronaldo in die clash in Vigo de eerste klap uit. De Portugese ster tekende met een snoeihard schot in de rechterhoek voor zijn zevende competitietreffer van dit seizoen.

En die eerste tik bleek - zoals het gezegde luidt - ook voor Los Galácticos een daalder waard. Want in de 23ste minuut verdubbelde Danilo de marge. De verdediger werd, net als Cristiano Ronaldo bij de openingstreffer, op de rechterflank vrijgespeeld en kon zo het doel van keeper Sergio Alvarez onder vuur nemen. Zijn schot hoog in het doel bleek doeltreffend.

Dat het Celta niet lukte om vroeg aansluiting te vinden, was op het conto van doelman Keylor Navas te schrijven. De Costa Ricaan, deze zomer nog de inzet van een ruildeal die David De Gea naar Madrid moest brengen, bleek lange tijd onverslaanbaar. Ieder schot was een prooi voor hem en de eerste keer dat de Costa Ricaanse muur door Nolito werd geslecht, bracht Marcelo op de lijn redding.

Nadat Gustavo Cabral na een klein uur zijn tweede gele kaart zag en Celta daardoor verder moest met tien man, leek het een onmogelijke missie de 2-0 achterstand weg te werken. Maar met een mannetje minder ging het vuur van de thuisploeg juist heviger branden en wist Nolito Navas vlak voor tijd alsnog te verschalken. De aansluitingstreffer van de Spaanse clubtopscorer - een schot vanaf de rand van het strafschopgebied dat in de kruising landde - was er eentje om in te lijsten, maar met weinig waarde.

Want ondanks het daaropvolgende slotoffensief, waarin invaller John Guidetti nog net het doel miste, bleef Real Madrid overeind. Via Marcelo werd het in de extra tijd van de wedstrijd zelfs nog ietwat geflatteerd 3-1, waardoor de Madrilenen op 21 punten uit negen wedstrijden komen. Celta de Vigo blijft de nummer twee van La Liga met achttien punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.