Real Madrid wint van Mallorca en verliest Van der Vaart

Het thuisduel met Real Mallorca heeft Real Madrid drie punten opgeleverd (2-0), maar slecht nieuws was er met betrekking tot Rafael van der Vaart. De middenvelder viel al vroeg geblesseerd uit.

Van der Vaart was verrassend genoeg in de basis begonnen samen met de herstelde Kaká, maar in de twintigste minuut verliet de 74-voudig international het veld per brancard. De middenvelder liep tijdens een duel met Real Mallorca-aanvoerder Nunes een onderbeenblessure op.

Op dat moment leidde Real al met 1-0 na een mooie treffer van Gonzalo Higuaín. De spits trok vanaf de rechterkant naar binnen en krulde met zijn linkerbeen de bal in de verre hoek achter doelman Dudu Aouate. De thuisploeg imponeerde verder niet, maar kwam ook geen moment in gevaar.

Kort na rust gooide Esteban Granero, die als vervanger voor Van der Vaart in het veld was gekomen, de wedstrijd op slot. Op aangeven van Higuaín schoot hij bij de tweede paal de 2-0 in de korte hoek. In het restant van de wedstrijd deed Real rustig aan en bood maar weinig spektakel.

Door de overwinning op Mallorca, dat de afgelopen tien jaar vijf keer wist te winnen in Santiago Bernabéu, komt Real Madrid op 41 punten uit zeventien wedstrijden. Barcelona heeft één punt minder, maar kan bij een overwinning bij Tenerife de koppositie weer heroveren.