Real Madrid wint Champions Cup na 22 strafschoppen

Reacties

Real Madrid heeft ten koste van AC Milan de International Champions Cup gewonnen na een langdurige strafschoppenserie. In Shanghai vielen geen treffers in de reguliere speeltijd, maar bleek de Spaanse topclub de sterkste in de beslissende penaltyserie. De zestienjarige (!) doelman Gianluigi Donnarumma miste de 22ste strafschop.

Real Madrid wint Champions Cup na 22 strafschoppen

Zowel Real Madrid als AC Milan was in het eerste optreden in China te sterk voor Internazionale, waardoor het duel van donderdag moest bepalen welke club de eindzege in de wacht zou slepen.

In een weinig verheffend duel, waarin Nigel de Jong (foto) aan de kant van AC Milan de aanvoerdersband om zijn arm had en Cristiano Ronaldo en Gareth Bale aan de aftrap verschenen bij Real Madrid, waren de mogelijkheden zeer spaarzaam. De beste kans was in de slotfase voor Carlos Bacca, maar de inzet van de nieuweling van Milan werd gekeerd door doelman Kiko Casilla.

Na negentig minuten zonder treffers moesten strafschoppen uitkomst bieden. Namens AC Milan faalden Bacca en de zestienjarige Donnarumma vanaf elf meter, terwijl Toni Kroos miste namens Real Madrid. Jongeling Donnarumma miste de allerlaatste strafschop, terwijl De Jong eerder wel trefzeker was namens Milan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.