Real Madrid vindt in WK-ster Rodríguez nieuwe Galáctico

Reacties

James Rodríguez versterkt het sterrenensemble van Real Madrid. De Colombiaan komt voor tachtig miljoen euro over van AS Monaco. Vanavond om 20.00 uur wordt hij gepresenteerd.

Real Madrid vindt in WK-ster Rodríguez nieuwe Galáctico

Rodríguez tekent een contract tot 2020 bij zijn nieuwe club. Na de Duitser Toni Kroos, die voor 25 miljoen euro overkwam van Bayern München, is Rodríguez de tweede topaankoop van Real deze zomer.

Rodríguez speelde slechts één seizoen voor AS Monaco, dat in de zomer 2013 zo'n 45 miljoen voor hem betaalde aan FC Porto en nu forse winst maakt. In zijn periode in Portugal gold Rodríguez al als een groot talent, maar op het afgelopen WK in Brazilië maakte de wereld definitief kennis met het Colombiaanse wonderkind.

Dankzij zes doelpunten - waaronder een prachtgoal in de achtste finale tegen Uruguay die werd verkozen tot mooiste van het toernooi - won hij als topscorer van het toernooi de Gouden Schoen. Op het WK haalde hij met Colombia de kwartfinale, waarin Rodríguez en co werden uitgeschakeld door gastland Brazilië. Na de zomer mag hij zijn kunsten dus in de Primera División gaan vertonen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.