Real Madrid verliest duel en domme Ronaldo

Real Madrid stelde weer eens teleur. Ditmaal ging de ploeg van coach Fabio Capello onderuit bij Getafe: 1-0. Het was de eerste competitienederlaag van het seizoen.

Getafe verdiende de zege tegen het dolende Real, omdat het simpelweg beter voetbalde. Halverwege de tweede helft kopte Alexis binnen na een hoekschop. De verdediger klom hoger dan tegenstander Raúl Bravo.

Aan de andere kant van het veld was Ruud van Nistelrooy onzichtbaar. Zijn ploeggenoten bleken weer eens niet in staat hem te vinden. De enige keer dat hij in scoringspositie kwam (en direct scoorde), werd hij teruggefloten vanwege buitenspel. Ook Antonio Cassano en invallers Ronaldo en Raúl werden niet gevaarlijk.

Ronaldo eiste in de slotfase nog wel de aandacht op zich. De Braziliaanse spits liep in blessuretijd dom tegen zijn tweede gele kaart op door commentaar op de scheidsrechter. Hij mist hierdoor de topper tegen Barcelona, die volgende week op het programma staat.

'We speelden slecht en konden niet omgaan met Getafe's snelheid en agressie. We verdienden het te verliezen', klonk coach Fabio Capello realistisch.