Real Madrid soeverein langs mak Athletic de Bilbao

Het sterrenensemble van Real Madrid is zondagavond geen moment in de problemen gekomen tegen Athletic de Bilbao. Cristiano Ronaldo eiste met drie doelpunten en een assist opnieuw de hoofdrol op en zorgde er mede voor dat de dominantie werd uitgedrukt in cijfers: 5-0.

Cristiano Ronaldo is dit seizoen bloeddorstig op zoek naar doelpunten. Zijn scoringsdrang is niet te stillen en zijn jacht op records gaat maar niet voorbij. Vorige week tekende de Portugese sterspeler van Real Madrid tegen Villarreal al voor zijn tiende competitietreffer in zes duels. Zondagavond gaf hij zijn bijzondere reeks al na twee minuten een mooi vervolg.

Zelfde recept
Een voorzet Gareth Bale viel op het hoofd van Ronaldo, die in het zevende competitieduel van Real Madrid voor zijn elfde doelpunt van de competitie tekende. In de tweede helft hetzelfde recept: Bale kreeg de bal op de rechterflank in zijn voeten en zocht zijn Portugese aanvalsmakker, die dit keer over de grond werd aangespeeld. En voor een doelpuntenmachine als Ronaldo is het dan een koud kunstje: 3-0.

Cristiano Ronaldo trok zijn bizarre doelpuntenreeks in het duel met Athletic de Bilbao door: dertien treffers in zes competitieduels.

Vlak voor rust had Karim Benzema al voor de 2-0 gezorgd. Ook hij kwam met een kopdoelpunt. Uit een corner van de rechterkant knikte hij de voorzet achter doelman Gorka Iraizoz. En ook de Fransman liet twee kruisjes achter zijn naam zetten in het duel met Athletic. Ronaldo bleek na een kleine zeventig minuten spelen niet zelfzuchtig toen hij voor de zoveelste keer voor de goalie van de tegenstander opdook en schoof de bal naar de spits, die het projectiel in het lege doel tikte: 4-0.

Slotakkoord
Het slotakkoord was voor Ronaldo. Twee minuten voor tijd belandde een schot van verdediger Pepe via de zij/elleboog van de buitenspeler in het doel. Met zijn derde treffer van de avond verzorgde Ronaldo de Madrilenen de meer dan verdiende overwinning. Daardoor schitterde de ster van de Portugees als nooit tevoren: dertien treffers in zes competitieduels zijn de keiharde cijfers die voor de aanvaller blijven staan na het duel met Athletic de Bilbao.

Door de afgetekende zege - die nog hoger op had kunnen lopen - blijft Real Madrid in het spoor van de nog ongeslagen koploper Barcelona. De equipe van Ancelotti kijkt als nummer vier tegen een achterstand van vier punten aan.