Real Madrid pas in de slotminuten ruim langs Levante

Real Madrid heeft in eigen huis een ruime overwinning geboekt op Levante. De Madrilenen kwamen nog wel achter, maar liepen vooral in de slotfase flink uit (5-1).

Trainer José Mourinho besloot met Cristiano Ronaldo en Mesut Özil een aantal sterkhouders op de bank te houden. Zij namen plaats naast Iker Casillas. De doelman zat voor het eerst weer bij de selectie na zijn handbreuk, maar moest genoegen nemen met een reserverol. Nadat secretaris-generaal van de VN Ban Ki-Moon voor de gelegenheid de aftrap voor zijn rekening nam, pakte Real Madrid direct het initiatief.

De thuisploeg had veruit het meeste balbezit, maar had moeite om doelman Gustavo Munúa daadwerkelijk te testen. Waar Real Madrid de trekker dus niet over kon halen, had Levante bij een snelle counter meer succes. Na een halfuur brak de ploeg van trainer Juan Martínez uit en werd Míchel perfect bediend door Pedro Ríos. Via Pepe werd Diego López uiteindelijk gepasseerd.

Snel daarna stelde Real Madrid orde op zaken. Op aangeven van Xabi Alonso trok Gonzalo Higuaín met een schitterende halve omhaal de stand gelijk, terwijl enkele minuten later Kaká uit een vanwege hands gegeven strafschop de 2-1 maakte. Cristiano Ronaldo mocht direct na rust opdraven voor de zwak spelende José Callejón, terwijl even later ook Özil en Ángel Di Maria het veld betraden.

In de slotfase zorgde Ronaldo voor de beslissing. Op aangeven van Higuaín bleef de Portugees kalm. Daarna liep Real Madrid zelfs uit naar een ietwat geflatteerde 5-1 overwinning dankzij twee treffers van Özil. Real Madrid is met 65 punten uit dertig duels tweede en staat tien punten achter op koploper Barcelona. Dat heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed, later vanavond (20.00 uur) tegen Real Mallorca.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.