Real Madrid pakt bij Eibar eerste punten van november

Real Madrid heeft op bezoek bij Eibar de eerste punten in de Primera División in de maand november gepakt: 0-2. Overtuigend was het herstel van de gevoelige nederlagen tegen Sevilla (3-2) en Barcelona echter niet (0-4).

Eibar was vorig jaar bij de rentree op het hoogste niveau van Spanje nog een flinke maat te klein (0-4) voor De Koninklijke, maar nu bood de verrassende subtopper meer tegenstand. Real had moeite in de eerste helft kansen te creëren, maar kwam een paar minuten voor rust toch op voorsprong. Gareth Bale kopte na een ingestudeerde corner op aangeven van Luka Modric zijn eerste competitiegoal in drie maanden tijd tegen de touwen.

Cristiano Ronaldo had sinds de laatste zege op Las Palmas (3-1, eind oktober) ook niet meer gescoord in de Spaanse competitie. Woensdag had de dertigjarige Portugees het vizier wel weer op scherp tegen Shakhtar Donetsk (3-4), maar in Baskenland had de superster van Real opnieuw grote moeite het net te vinden. Nadat een grote kopkans in de 73ste minuut nog niet aan hem was besteed, was het tien minuten later wel raak vanaf de stip.

Dankzij de negende competitiegoal van Ronaldo was de strijd in Estadio Municipal de Ipurúa beslecht. Eibar had het gehele duel wel geprobeerd de uitgedunde defensie van Real pijn te doen, maar kwam voor het eerst sinds medio september (0-2 tegen Atlético Madrid) niet tot scoren. De Basken blijven met twintig punten desondanks meedoen om Europees voetbal, terwijl Real het gat met koploper Barcelona weer verkleinde tot zes punten.